Много интересно откритие доказва, че хората, които имат сестра, са по-добри във всичко

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Хората с братя и сестри са свикнали да делят нещата помежду си и да се съобразяват с другите. Но по-големите винаги се дразнят на по-малките, защото им взимат дрехите или не им оставят лично пространство. Понякога се стига и до бой, но въпреки всичко те се обичат и не могат един без друг.
Много мъже и жени споделят, че чувството да имаш по-малка сестра е невероятно. Това доказва и проучване сред 400 семейства с повече от едно дете, проведено в САЩ през 2010 г. Според резултатите от него, публикувани в списание за семейна психология, хората, които имат сестра, в по-добро психично здраве. Семействата, участвали в проучването, са били с няколко деца от различен пол, едно от които е на възраст между 10 и 14 години.Майка на многолюдно семейство взриви мрежата: Не сме роми, за да чакаме и да се надяваме на подаяния„Не сме роми, че да чакаме на подаяния, до сега не съм тръгнала с протегната ръка по институциите, н…Nov 12 2018vijti.com

Тийнейджърите, които имат сестра, са посочили, че се чувстват по-обичани, както и по-малко самотни, уплашени или виновни в определени случаи, независимо от възрастовата разлика, отколкото когато са били сами.
Изследователите са на мнение, че хората, които имат сестра, са по-съпричастни към различни проблеми в обществото, по-комуникативни и по-лесно се справят в конфликтни ситуации. Момчетата, например, нямат големи проблеми при общуването с жените след като пораснат. Освен това повечето от тях са обсъждали най-различни теми със сестрите си и са по-подготвени.
Дори и братята и сестрите да се карат помежду си, те си остават привързани и готови да помогнат на другия във всеки един момент. Това ги прави добри и услужливи хора в обществото, коментира Лора Падиля-Уокър, автор на изследването.

Друго нещо, което откриват учените, е способността на сестрите да запазят връзките с роднините дори и след загубата на родителите им. Жените са по-склонни да разговарят и по-добре вербализират чувствата си, поради това и не е учудващо, че мъжете, които имат сестри общуват по-добре с жените в сравнение с тези, които нямат, разкрива ученият Джефри Къглър. Общуването с по-голямата сестра учи човек как да излага аргументите си и да се справя с потушаването на критични ситуации. А по-малката сестра развива чувството на отговорност и спомага за по-високото ниво на емпатия, сочят проучванията на Къглър. Помага да преследвате мечтите си По-голямата сестра насърчава преследването на мечтите и развива черти на характера като целеустременност и самостоятелност. Това е пряко свързано със съревнованието, което съществува неизменно между две деца. От друга страна по-голямото самочувствие, което човек със сестра развива, благоприятства желанието за изява и развитие както в професионален, така и в личен план.Ето каква е причината интернационално семейство с близнаци да предпочете Велико Търново пред Ню ЙоркЕвгения, Фелипе и дъщеричките им Моника и Лусия избраха да живеят във Велико Търново, защото според …Nov 8 2018vijti.com

Източник: Тялото

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!