Интернационално семейство с близнаци реши да предпочете Велико Търново пред Ню Йорк

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Евгения, Фелипе и дъщеричките им Моника и Лусия избраха да живеят във Велико Търново, защото според тях старата столица е идеалното място за отглеждане на деца. Преди това семейството пребивавало 5 години в САЩ и още 5 месеца в Португалия. Фамилията дошла у нас в края на лятото и вече дори има собствен дом тук. Заменили чужбина за Велико Търново, тъй като това е родното място на Евгения. Всички познати на българката и португалеца били в шок от решението им да оставят страната на неограничените възможности зад гърба си. Евгения е търновка на 29 години. Срещнала своя любим по време на студентска бригада в Мерифийлд, САЩ. По онова време и той бил в Америка по същата програма и се озовали на едно работно място.8 странности, които е добре да знаем за „рогатите“ зодииВсяка зодия си има свои особености, но това не означава, че те не могат да бъдат групирани съобразно…Nov 6 2018vijti.com

„Тъй като моят английски език не беше много добър, първоначално опитвах да контактувам основно с българи, сърби и македонци и нямах много допирни точки с Фелипе, защото е португалец. Едва към края на бригадата започнахме да си говорим и заради езиковата бариера беше трудно общуването ни. Все пак за езика на любовта няма граници и когато дойде време да се връщаме в родните си страни, осъзнахме, че сме влюбени”, разказа Евгения.
Цяла година поддържали връзка във Фейсбук и се разбрали следващото лято отново да бъдат заедно. Така и станало. Получили студентски визи и заживели в обща квартира с още трима души. Престоят там ги накарал да помислят за по-сериозна крачка в отношенията си и решили да останат за постоянно в Америка. Знаели, че няма да е лесно, но пък били сигурни, че ще си бъдат опора един на друг.

Познати на Фелипе в Ню Йорк им подали ръка и двойката се преместила в града, който никога не спи. Започнали работа почти веднага и бързо се адаптирали в мегаполиса.
„Оказа се, че там има много българи и дори български заведения. Фелипе пък откри още доста негови съграждани и се чувствахме сякаш сме в една паралелна реалност, в която едновременно сме в една от най-желаните дестинации на света и в същото време – заобиколени от българи и португалци”, обясни тя.
Три години по-късно търновката забременяла и станало ясно, че чака близнаци. Тази радостна новина обаче леко ги изплашила, защото не знаели как ще се справят сами с две деца. Още повече че с ужасно натоварения си трафик и динамично ежедневия мегаполисът определено не е най-подходящото място за отглеждането на малчугани.

Фелипе й предложил да се преместят в неговата страна, защото в семейството му има много жени, които могат да помагат. Нашенката се съгласила с идеята, но не и преди раждането.

„Исках да родя в САЩ, защото това е златен шанс за децата ми. Американското гражданство е най-доброто, което могат да получат от престоя ни зад океана, а дали ще се възползват от него – сами ще решат един ден”, коментира Евгения. Когато момиченцата станали на три месеца, семейството стегнало куфарите за родния град на любимия й – Кашкайш, Португалия. Но въпреки топлия климат и красивото крайбрежиe мястото не се понравило на търновката и тя пожелала отново да сменят дестинацията.

„Съжителството на две поколения, които са от различни националности, е мисия невъзможна. Липсваха допирни точки във всяка сфера и престоят там беше много труден за мен. Щастлива съм, че Фелипе видя, че не се чувствам комфортно, и сам ми предложи да се преместим”, сподели тя.

Търновката довела децата и мъжа си в старата столица, където ги очаквали нейните близки. Те за първи път видели момиченцата и португалеца на живо. Фамилията се настанила в голям апартамент, а таткото на близначките се чувства добре в новия си дом и град, твърди Евгения. Самият той се убедил, че старата столица е спокоен град, пълен с паркове и места за отдих. Отскоро Фелипе се отпуска да говори на български език, макар че все още му е доста трудно.Докторите дълго криха тези истини за цигарите: Оказва се, че за доста неща те са… полезниЦигарите могат да бъдат полезни. До това заключение достигнаха множество изследователи, провели неза…Oct 30 2018vijti.com

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Борба

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!