Диетата на Атанас Узунов стана хит – ядейки пържоли на корем, той е успял да свали 70 килограма без да спортува дори

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Атанас Узунов, който увлече хиляди българи, борещи се със затлъстяването в своя режим на хранене, посети наскоро Велико Търново. Срещата с него се състоя в клуб „Седем“, а интересът бе толкова голям, че заведението едва успя да побере желаещите да присъстват. 40-годишният мъж за кратко време се превърна в интернет сензация и спечели 220 000 последователи в социалната мрежа Фейсбук. Той мотивира хората с личния си пример, който безспорно е силно впечатляващ, а диетата му със сланина стана хит у нас. Столичанинът смъкнал цели 70 кг без активно спортуване, но с обилно похапване. Ежедневно в страницата му „Оригинал – отслабвай и бъди здрав с мен – Атанас Узунов“ хора публикуват свои снимки преди и след режима. Някои от тях са се вталили с по 30 – 40 килограма и с гордост заявяват, че са преборили редица заболявания като хипертония, диабет, остеопороза, тежки депресии и т.н.Най-после кантарът тръгна надолу, защото пробвах най-яката диета с кисело мляко и картофи: Свалих няколко кила само за седмицаПролетта е времето, в което мнозина се замислят за натрупаните килограми и взимат тежкото решение да…Oct 5 2018vijti.com

Атанас сподели пред „Борба“ личната си история и подробности около диетата, която създал.
Преди да промени хранителното си меню, тежал 140 кг и имал букет от болести, които вървят в комплект с наднорменото тегло – високо кръвно налягане, разширени вени, болки в краката и кръста, стигнал дори до преддиабетно и прединфарктно състояние. Пробвал всякакви диети, но ефектът бил нулев, а хапчетата се увеличавали.
„Тогава взех нещата в свои ръце и започнах да се уча от най-добрите лекари и диетолози в света – Уилям Дейвис, Тим Ноукс и т.н., защото тези хора имат огромни успехи в тази сфера.

Четох денонощно, гледах видеа по темата и стартирах собствен път на изцелението, както обичам да казвам. От многото информация извлякох необходимото, научих кое е полезно да се яде, кое влияе лошо и може буквално да те убие“, заяви Атанас.
Основният принцип в режима му е да залага на приема на храни, богати на естествени мазнини. В тази група влиза консумацията на месо, масло, сирене и мляко с висока масленост. Позволено е похапването на мазни вратни пържоли, сланина, дреболии, карантии.

„Разбира се, не бива да се яде цяла седмица само пържоли. До три-четири дни е напълно достатъчно и нормално. През останалото време – риба, зеленчуци, които растат над земята, салати. Готви се само с масло или домашна мас. Овкусяването на салатите става със студено пресован зехтин“, обясни Атанас.

Вторият основен принцип в режима е пълно изключване на въглехидрати – пълнозърнести тестени продукти и сладкиши. Иначе казано, край на хляба, пиците, дюнерите, баничките, кифлите, овесените каши, вафлите и шоколадите. Рафинираните храни и варивата също отпадат от менюто.

„С времето човек става зависим от тази вредна храна, пълна с въглехидрати, и когато от малък я яде, той става неин роб, в повечето случаи – докато е жив. Навремето нашите баби и дядовци са яли хляб и кренвирши, но не са пълнеели, просто защото тези храни не са били като днешните – пълни с консерванти, подобрители и т.н. Вложените химии увеличават апетита, притъпяват ситостта, ядеш много и пълнееш, а резултатите са жестоки – сърдечни удари, съдови заболявания, диабет тип 2, и много други“, коментира мъжът.

Според диетата на Атанас трябва да се пропуска закуската, тъй като през нощта организмът преработва храната и има нужда от почивка в сутрешните часове. Вместо с храна денят може да започва с чаша кафе с лъжица кокосово масло. На обяд човек може да консумира салата и вратна пържола, а за вечеря – отново салата, сирене и яйца.

Един ден в седмицата е отделен на т.нар. „лечебно гладуване“, в който организмът рестартира и повишава имунната си система. Тогава единственото позволено за прием са водата и кафето.

Всеки ден столичанинът получава стотици писма от хора, които са успели да отслабнат и да подобрят здравословното си състояние, следвайки режима му. Мотивиран от добрите отзиви, написал книга, която предстои да излезе на книжния пазар през декември.Тази 5-дневна диета на Жан Митрев е направо трепач. Благодарение на нея свалям с килограм на ден и се чувствам страхотноГоляма част от диетите се характеризират с т.нар. „йо-йо ефект“, представляващ повтаряща се загуба и…Jul 20 2017vijti.com

Галина ГЕОРГИЕВА

Сн. авторката

Източник: Борба

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!