Свалят от екран Жени Марчева!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Новият телевизионен сезон в бТВ започва с доста рокади. Припомняме, че от есента сутрешният блок „Преди обед“ ще има нов водещ, който ще замести напусналия Александър Кадиев.

Предстоят промени и в съботния блок на медията. Една от знаковите журналистки, водещата на сутрешното предаване „ Тази събота “ Жени Марчева , пада от екрана на медията, пише filternews.bg. Засега не е ясно дали мястото й ще бъде заето от външен човек или ще бъдат направени вътрешни рокади и на стола ѝ ще седне някой от журналистите в телевизията. Не е изключено Мария Цънцарова, която е водещ на „Тази неделя“, да поеме целия уикенд сутринта.

Една от причините за отстраняването на Марчева може и да е не особено високият рейниг, който „Тази събота“ постигаше през миналия сезон, сравнен с резултатите на Цънцарова на следващия ден.

Има предположения, че на мястото на Марчева е поканена Люба Пашова, която напуска БНТ. Подобна рокада е малко вероятна, защото Пашова е възпитаник на НАТФИЗ и не се е изявявалa като политически журналист, а подобни познания са необходими за водещ на „Тази събота“.

Марчева и Бареков

Припомняме, че нарицателното „баджак тв“ тръгна от прословутата реплика на Николай Бареков, произнесена през 2016 г. в ефир. Тогава Жени Марчева опита да го накара да преведе произволно заглавие и част от материал от The Times – вестника, с който се снима във Фейсбук. „Г-жо Марчева.. Оставям хората да се насладят на хубавите ви баджаци тази сутрин“, й отговори той, а репликата му се превърна в емблематично описание на „професионализма“ на някои родни журналисти.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!