Внук се грижи за 96-годишната си баба за да не я изпратят в старчески дом

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Естествено е родителите и бабите и дядовците да дават приоритет на благосъстоянието на своите деца и внуци преди всичко. Но очакването на същите чувства от младите може да звучи твърде пресилено! За щастие, един млад мъж разчупва стереотипите, благодарение на доброто си сърце.

Крис Пунсалан е младо момче, което често споделя моменти от живота си в TikTok и Instagram. Смята се, че е около 20-те, той е музикант и продуцент на съдържание. Друго обаче е станало неразделна част от неговото формално и неофициално представяне.

През последните няколко години Пунсалан с удоволствие поема ролята на болногледач на пълен работен ден за необикновен човек – някой, когото той обича и цени с всяка частица от своето същество. Нека да разгледаме неговата невероятно затрогваща история!

Поемане на различен път в живота

Въпреки че Пунсалан е на възраст, в която мнозина биха предпочели безгрижен начин на живот, сърцето му е насочено към нещо друго. Вместо да излиза с приятели, да търси романтични връзки и да тича след мечтите си, той е поел по съвсем различен път в живота.

Връщане на услугата

Пунсалан се грижи за любимата си лола (баба) в продължение на години, само с изключителна отдаденост и любов. Заради силната семейна система, в която е израснал, младият мъж решава да се отплати на дамата, която постоянно присъства в живота му.

Докато растял, Пунсалан казва, че баба му винаги е била до него; било справедливо той да й върне услугата, когато тя има най-голяма нужда от него. Профилите му в социалните медии са изпъстрени със снимки и видеоклипове на прекрасната му баба, предлагащи почивка от ежедневния стрес.

Не е лесен подвиг

От споделяне на кратки моменти от ежедневната му рутина като болногледач до разтапящи сърцата истории за младостта на баба му – историите на Пунсалан в TikTok и Instagram са истинско удоволствие за гледане! Но да стане болногледач на пълен работен ден не е лесно за младия мъж.

Въпреки че Пунсалан не съжалява за работата си, той признава, че понякога е изпитвал пристъпи на изключителна изолация. Във видеата си младият мъж изпълнява различни задачи, изискващи умствена, физическа и емоционална енергия. Те също така улавят уникалната връзка, която той споделя с баба си.

Как става болногледач

Пунсалан споделя снимки и видеоклипове със своята очарователна лола от 2014 г. Той решава да стане неин болногледач, след като осъзнава, че е в състояние да поеме отговорността. На въпрос защо иска да се грижи за нея, Пунсалан отговори:

„Всички останали работеха и бих предпочел просто да се грижа за баба, защото тя се грижеше за мен откакто бях малко момче и не искам да я виждам в център за възрастни хора.“

Процедира с нежност и любов

Благодарение на усилията на Пунсалан, баба му успява да остане вкъщи, вместо да прекара края на живота си в дом за възрастни хора. Загриженият внук я гледа без да се мръщи и дори я глези с прегръдки, целувки и други любящи жестове.

Във видеоклиповете си Пунсалан е нежен с възрастната жена, вдигайки я на ръце от инвалидната й количка до леглото и обратно. Той дори споделя полезни съвети за болногледачите, благодарение на личния си опит с баба си.

Chris Punsalan kisses his grandma’s hand. | Source: tiktok.com/@firstnamechris

Едва през 2019 г. видеото на Пунсалан, показващо типичен ден от живота на болногледач, става вирусно. След това потребителите на мрежата откриха повече от неговото съдържание и научиха колко дълбоко е привързан към баба си.

Младият мъж бил толкова възхитен от огромния интерес, че започва да споделя повече съдържание онлайн. В един от видеоклиповете си той отпразнува 90-ия рожден ден на своята Лола.

По-късно стана ясно, че семейството му се е преместило в Америка от Филипините, където баба му е била учителка две десетилетия. Пунсалан бил близък с баба си Капампанган от детството си и връзката им само се засилила с времето.

Chris Punsalan combs his grandma’s hair. | Source: tiktok.com/@firstnamechris

Истинско вдъхновение

Стоплящите душата видеоклипове на отдадения внук вдъхновиха много потребители на мрежата да последват стъпките му. Пунсалан отбеляза как майка му се тревожи за разклатеното здраве на баба му.

Дори за него било трудно да вижда как неговата силна и независима лола става толкова крехка и зависима от другите. Решен да й предложи огромна любов и подкрепа, Пунсалан не се поколебава да стане основният болногледач на баба си.

Chris Punsalan helps his grandma brush her teeth. | Source: tiktok.com/@firstnamechris

Любяща душа

Въпреки че в началото било предизвикателство да управлява всичко, момчето се адаптира добре с времето и обича работата си. Описва баба си като най-благодарната и любяща душа, която някога е познавал, която винаги благодари на хората за милите им жестове. По думите му:

„Тя не може да се движи и е прикована към леглото си. Но тъй като тя просто е изключително благодарна дори за най-малките неща в живота, това просто прави живота й по-ценен.“

Chris Punsalan with his grandma at the dining table | Source: tiktok.com/@firstnamechris

Видеоклиповете на младия филипинец продължават да печелят любов и признателност от потребители, доказвайки, че не струва нищо да си мил!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!