Дойде свекървата на гости, а тя какъв каприз е ужас направо, но приготвих тази картофена вкусотия и й затворих устата от раз

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пай от картофено тесто с месо и кашкавал за празнична трапеза. Пай с картофи и месо ще ви представим с тази рецепта. Солен пай направен по този начин се приготвя лесно и ще задоволи и най-претенциозните.

Ако все още не сте приготвяли пай с картофено тесто , време е да пробвате! Паят с месо, който сме подготвили за вас днес е едно ястие с перфектна комбинация от продукти.

Този пай с картофено тесто става много красив, сочен и апетитен.

Бихте могли да експериментирате с пълнежа: със зеленчуци картофеното тесто се съчетава не по-лошо, отколкото с месо.

Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

. 3 картофа
. 1 яйце
. 300 гр. свинско месо
. 1 краставица
. 100 гр. кашкавал
. 30 гр. слънчогледово олио
. 160 гр. пшеничено брашно
. 60 гр. краве масло
. 2 червени чушки
. 1 глава кромид лук
. 100 гр. сметана
. сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 190 градуса.

2. Сварете картофите в малко вода, като предварително ги обелите и нарежете.

3. След като се сварят ги извадете с решетъчна лъжица, прехвърлете ги в купа и ги смесете с 50 гр. масло, яйцето и щипка сол. Разбийте съставките, за да получите картофено пюре.

4. Добавете към картофеното пюре брашно и разбъркайте с вилица. Ако тестото стане много твърдо, добавете малко от водата, в която са се варили картофите.

5. Вземете малка тавичка и я намажете с масло, поръсете с брашно и поставете в нея равномерен слой от тестото, като не забравяте да оформите бордовете.

6. Сега е необходимо да се приготви плънката. За да направите това, запържете в растително масло нарязаните на ситно лук и малки парчета месо.

7. В отделен съд смесете ситно нарязаната краставица и нарязаните чушки, добавете към тях съдържанието на тигана, сметаната и след това разбъркайте.

8. Изсипете плънката върху тестото и поставете тавичката във фурната за 35 минути.

9. След това извадете пая, поръсете с настърган кашкавал и го поставете отново във фурната за още 10 минути.

Този засищащ пай е подходящ даже за празнична трапеза. А колко много ще зарадва това вашите близки. Обезателно го пригответе и споделете тази рецепта с приятелите си!

Най-вкусната картофена супа със застройка„И най-вкусната картофена супа на света става още по-вкусна със застройка“ НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ …Nov 29 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!