Почина Доси Досев

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Почина големият български актьор Доси Досев. Тъжната вест съобщиха от община Созопол. „С дълбоко прискърбие ви съобщаваме, че днес, на 88-годишна възраст ни напусна великият актьор и почетен гражданин на Созопол Доси Досев.

Доси Досев е роден в София, но по-голямата част от живота си прекарва в Созопол. Той обичаше града, морето и неговите хора. Обожаваше изкуството, младостта и културния живот в града. Самият той винаги е казвал, че се чувства повече гражданин на Созопол, отколкото на София.

В своя богат професионален живот Доси Досев изиграва над 60 роли в киното и театъра, за които получава множество награди от Съюза на театралните дейци и Министерство на културата.

Созопол загуби една от най-колоритните си личности, един велик Човек и истински приятел.

Почивай в мир, Доси!“

Доси Досев е роден София на 12 април 1934 г., завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1955 г. Играе в бургаския театър в славния период, когато Вили Цанков, Юлия Огнянова и Методи Андонов са режисьори между 1957 и 1961 г.

След 3 сезона и роли, които са завоевание в творческата му биография, напуска след разпадането на групата. Част е от състава на Народен театър за младежта София (1961 – 1965) и Театър „София“, на чиято сцена играе над 4 десетилетия.

Снимал се е в близо 70 филма. Сред тях са „Привързаният балон“, „Гибелта на Александър Велики“, „Мъже в командировка“, „Иван Кондарев“, „Масово чудо“, „Вик за помощ“, „Версенжеторикс“, „Пансион за кучета“, „Подгряване на вчерашния обед“, „Принцът и просякът“.

Почина Мечо, спасен от наводнението в КаравеловоТъжна вест от Карловско. Починало е кучето Мечо от село Каравелово. Това съобщи в социалните мрежи И…Sep 12 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!