Как да премахнете химията от купено пиле, за да НЕ тровите семейството си: двата ДОКАЗАНИ начина!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Нямам много доверие на магазинните пилета: те са пълни с химикали – антибиотици и хормони, така че винаги се опитвам да ги отстраня от пилето. Имам два начина – споделям в тази статия.

Като цяло има мнение, че цялата тази химия във фабричните пилета е мит, разпространяван от фермерите, призоваващи да купуват само „биологични“ продукти. Не знам дали това е вярно или не, не съм експерт по това.

И има мнение, че дори ако пилето съдържа антибиотици и други химикали, тогава по време на готвене всичко това се унищожава и няма вреда. Не знам дали това е вярно или мит, но въпреки това играя на сигурно и се опитвам да премахна всичко „ненужно“ от пилето. Имам два начина.

Метод първи

Това е чудесно, ако правите бульон или пилешка супа. Залейте пилето със студена вода и щом заври, варете 2-3 минути и отцедете тази първа вода.

Може би някой ще си помисли, че е достатъчно да премахнете само пяната, но това не е така. Тя ще съдържа само част от химикалите, в бульона ще има още повече от тях. Така че отцеждаме, напълваме отново с вода и варим както обикновено.

Метод втори

И този метод е подходящ, ако искате да изпържите или печете пиле.

В този случай трябва да го мариновате. При използване на маринати със съставки като лимонов сок (или други цитрусови плодове), оцет, горчица и др., вредните вещества се унищожават. Трябва да оставите маринатата за няколко часа (можете за една нощ).

Като цяло, ако има възможност, тогава е по-добре да премахнете кожата от пилето – тя е тази, която натрупва много от цялата химия. И също така е задължително да изплакнете вътрешността на пилето (ако е цял труп).

Напишете в коментарите: как премахвате химията?

Как да си направим 12 пилешки яхнии без фурна и да ги хапваме цяла годинаНикога преди не съм готвил яхния. Винаги е изглеждало, че това е трудоемък процес, който изисква спе…Aug 29 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!