Как да си направим 12 пилешки яхнии без фурна и да ги хапваме цяла година

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Никога преди не съм готвил яхния. Винаги е изглеждало, че това е трудоемък процес, който изисква специално оборудване. Доскоро обаче. Домашната пилешката яхния , която свекървата донесе, се оказа просто великолепна.

След това с нетърпение очаквах пристигането й, за да разбера всички нюанси на рецептата. Оказа се, че всичко е доста просто и бързо. Само за няколко часа могат да се приготвят до 12 буркана месо . И след това има няколко месеца. И това е без фурна.

Съставки

Кокошка или пиле 4 кг

Сол 5 ч.л

оцет 4 супени лъжици

Лук 4 глави

Магданоз 1 пакет

червен пипер на вкус

черен пипер (смлян) на вкус

Подготовка

Ако използвате цяло пиле, нарежете го на големи парчета. Измийте добре месото и подсушете с хартиени кърпи.

Прехвърлете пилето в голяма купа, добавете 4 ч.л. сол, черен пипер, червен пипер (или други подправки по ваш вкус) и оцет 4%. Разбъркайте добре и оставете да се маринова за 30-60 минути.

Нарежете лука на кръгчета и магданоза. Смесете готовите съставки заедно, посолете

Измийте и подсушете 1-литрови буркани. На дъното на всяка сложете малко лук с магданоз, след това слой месо, отново лук и така напълнете съда до върха. Затворете плътно капаците.

Покрийте дъното на тенджерата с кърпа, поставете бурканите в нея и напълнете с вода, така че да покрие напълно съда. Доведете до кипене, след което оставете да къкри детайла за 6 часа на слаб огън. Оставете яхнията в тенджера, докато изстине напълно.

Поради факта, че месото се готви под капака, то отделя много собствен сок . Следователно се оказва мека, с богат вкус. След охлаждане течността се превръща в желирана маса и служи като естествен консервант. Можете да съхранявате пилешка яхния до 12 месеца, при условие че температурата не надвишава +10 градуса.

Пилешки бутчета по немски – направо е вундербар! Върви чудесно със студена бира:Месото е на почит в немскоговорящите страни, а там наистина умеят да го приготвят както никой друг. …Jul 23 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!