Почина известният психиатър от Пловдив проф. Марин Роглев.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Почина известният психиатър от Пловдив проф. Марин Роглев. Той бе голям авторитет в своята професия и много уважаван от своите колеги и приятели. Общински съветник от ВМРО в периода 2007-2011 г.
„Днес почина проф. д-р Марин Роглев. Едно от светилата на българската психиатрия. Бяхме много близки приятели и често съм търсил огромната му мъдрост за съвети. Иска ми се да напиша много неща за този велик и благ мъж, а не мога! Светъл да ти е пътят, приятелю! Много скоро ще се срещнеш със Създателя ни и съм убеден, че ще те постави близо до себе си… в Рая!“, написа във Фейсбук бившият кмет Славчо Атанасов.

Проф. Марин Роглев дмн завършва медицина във ВМИ -Пловдив през 1960 г. От 1969 г. е асистент в Катедрата по психиатрия и медицинска психология към ВМИ – Пловдив.

Научната степен доктор по медицина защитава през 1976 г“ а дмн става през 1985 г. През 1988 г. е избран за доцент и ръководител на катедрата. От 1997 г. е професор.

Основните му научни изследвания са в областта на клиничната психиатрия, генетиката на психичните заболявания, психофармакотерапията, психотерапията и медицинската психология.. Проф. Марин Роглев продължава традициите на пловдивската психиатрична школа в областта на биологичната психиатрия и проучванията на афективните разстройства.

Автор е на над 200 научни публикации. Съавтор е на учебници, учебни ръководства, тестови методики в клиничната психология и психиатрия.

Поклон пред паметта му!

Почина звездата от „Брилянтин“ Оливия Нютън-ДжонПочина звездата от „Брилянтин“ Оливия Нютън-Джон, съобщава вестник „Дейли Мейл“. Тя беше на 73 годин…Aug 8 2022vijti.com


Източник: plovdiv24

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!