Тошко Йорданов засрами Ива Митева с неграмотност

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Фокусиран да отправи възможно най-много обиди и квалификации за бившите си партньори от ПП, лидерът на депутатите на ИТН Тошко Йорданов изрече невярно твърдение за изпълнителната власт в България. Според него, тя е „назначаема“. Съпратийката му и бивш председател на Народното събрание Ива Митева се опита да замаже гафа му, като го поправи, че изпълнителната власт е избираема. Йорданов обаче се запъна и почна да спори, без значение какво казват законите.

Лидерът на групата на ИТН разви пред медиите теорията, че проблемите на страната идвали от това, че лидерите на партии ставали премиери. Това всъщност е практиката по цял свят, но според Тошко Йорданов, това е неправилно и лидерите трябвало да стоят дистанцирани от властта и да командват партиите по примера на Слави Трифонов.

Пеевски се страхува от същото като Борисов, Гешев, Станишев и Тошко ЙордановБойко Борисов, Делян Пеевски, Тошко Йорданов и Иван Гешев имат нещо общо и на всичко отгоре, то ги с…Jun 24 2022vijti.com

„Не се ли нагледахте от толкова години насам, когато лидер на една партия е министър-председател? И ако сгафи и направи някоя глупост, както почти всички са правили – и Костов, и Жан Виденов, да не говорим за Бойко Борисов, както и в момента човекът от Канада, последствията са за цялото правителство и за целия парламент. Докато иначе, изпълнителната власт е назначаема“, заяви Тошко Йорданов. След тази реплика обаче той се обърна към Ива Митева за потвърждение, че е прав.

Тя обаче нямаше как да потвърди грешката му, за която ученик би получил двойка. „Избираема е“, коригира го Митева.

„Избираема е, ама практически парламента я назначава… добре де, избира я и я праща на работа. И може да я махне, нали така? И тогава един министър не е толкова важен за цялата държава. Но когато той е лидер на партия, цялата му парламентарна група скача да обяснява, колко добре му миришат чорапите и цялата държава отива на майната си“, отвърна троснато Тошко Йорданов и обърна гръб на репортерите.

През това време Ива Митева буквално се чудеше къде да гледа, докато потъваше в земята от срам от думите на шефа на групата си. Тя остана след това да дообясни позицията на ИТН след консултациите при президента Румен Радев за съставяне на ново правителство.

Радулов: Тошко Йорданов ни заплашваше, че Слави ще ни набие клинците, ако не слушаме„Не съм виждал Слави Трифонов от миналото Народно събрание. Видях го два пъти – един път за 5 минути…Jun 18 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!