Съседи на бунт срещу Кирил Петков и жена му / СНИМКА

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Съседите на премиера Кирил Петков и жена му Линда са се вдигнали на бунт заради проблемите, които ВИП семейството им създава. Вече месеци наред столичната ул. „Шишман“, на която се намира жилището на министър-председателя, e задръстена от патрулки, които бдят за неговата сигурност и тази на съпругата и децата му.

Радев с гневни думи срещу Кирил ПетковУправляващите да обяснят защо само нашият газ е спрян! Това коментира Румен Радев преди да отпътува …Apr 28 2022vijti.com


Комшии на Петков потърсили помощ от живеещата наблизо журналистка Соня Колтуклиева, която да даде гласност на проблема.

„Минах днес да напазарувам в няколко магазина. Хората ме познават; казват ми: ти си известна, думата ти се чува, помагай, моля те! Какво, питам, какъв е проблемът?
Кирил Петков, отговарят ми. Защо, какво ви е направил?

Е, как какво?! Тези патрулки с полицаи са ужас. Шофьорите държат двигателите „на контакт“: перманентно се чува едно пърпорене… подлудяващо просто. Не стига, че ремонтът на „Шишман“ ни затвори за няколко месеца, едва оцеляхме, ами сега трябва да ни тормозят с тоя шум. То не е само това – освен патрулките полицаите заемат 4-5 паркоместа със собствените си коли. Тоя, като иска да е премиер, да отиде да живее в „Бояна“, какво се мотае още тук?! Оплакваме се на полицаите, а те ни обясняват: г-н премиерът иска така; на жена му оттук ѝ е по-близко до сладкарницата. Представяш ли си?! Капризи и лигавщини.
Няма да е задълго, успокоявам ги и обещавам да напиша за техните премеждия във фейсбук“, коментира Колтуклиева.

„Благодаря, че поставихте въпроса с тия патрулки…не че ще се махнат… но да се знае поне, че ни тормозят заради прищевките на оная с татусите“, коментира живеещата на същата улица Деси Попова. „Пълен абсурд! Това не си е позволявал нито един премиер: да тормози съседите си по този начин и да замърсява въздуха в центъра на София. Ако това беше в Канада, веднага щяха да го глобят“, възмущава се и друга съседка на премиера – Анжела Димчева.

Припомняме, че още след встъпването си в длъжност Петков обяви, че не желае да бъде охраняван от НСО и няма да се премести да живее в правителствения комплекс „Бояна“. Седмици след това, след като се срещна челно с „народната любов“, не просто е охраняван, а при това от две служби – НСО и МВР. Инатът му да остане да живее в апартамента си за половин милион на ул. „Шишман“, вместо да се премести в резиденция „Бояна“, където условията са пригодени за осъществяване на охранителни дейности, коствал на държавата допълнителни разходи.

Денонощната охрана на министър-председателя е от 10 човека, като единият екип е резервен. Охранители има пред вратата на дома му, както и пред самата кооперация, отделно от патрулките наоколо. На разположение на министър-председателя са и джип и лимузина с шофьори от службата. Желанието му да продължи да живее в личния си апартамент довело до нуждата да бъде търсена квартира в близост за служителите на НСО, тъй като нямало къде да облекчават нуждите си, нито пък къде да изчаква резервният екип, в случай че възникне извънредна ситуация.

Мариана Попова скочи на Кирил Петков: Кои заплати да дарим?!Бях си обещала да мълча и да се усмихвам лицемерно, но понякога не трябва да се мълчи, пише във Фейс…Apr 27 2022vijti.com


Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!