Тайните жени на Бойко Рашков

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Близките до сърцето на Бойко Рашков жени, както и семейното минало на МВР шефа са пазени в дълбока тайна от него. Вътрешният министър е роден в гоцеделчевското село Огняново, днес прочут спа курорт с редица луксозни хотели, но всъщност корените му идват от съседното село с интересното име Скребатно.

Именно оттам произлиза родът на майката на Бойко Рашков – Зонка Василева Рашкова, а и до днес всички обитатели на родопското селце помнят своя ВИП съселянин. Скребатно е известно със своите традиционни сватби, които се провеждат по тертипа на тези от Рибново. И там булките, които изповядват мюсюлманската религия, спазват ритуала да бъдат превърнати в „гелини“, като лицата им се облепят с десетки украшения и мъниста. Преди години селото се прочу, когато лично Ахмед Доган даде 5 хиляди лева от джоба си за ремонт на минарето на местната джамия. В селото на майката на Рашков има и стар православен храм. Именно в черквата „Света Петка“ на Петковден миналата есен Бойко Рашков отишъл да се черкува и стъпил на родна земя след дълги години, в които не бил ходил на мястото, където е прекарал детството си. В Скребатно той още притежава земи и ниви, които местните не знаят дали се обработват.

Щерката на Бойко Рашков с 6 коли за една годинаЕдинствената дъщеря на Бойко Рашков – Илиана, е декларирала, че в рамките на година тя и мъжът ѝ Мар…Mar 7 2022vijti.com

Бащата на Рашков – Илия, е родом от Огняново, където семейството живеело в детството на бъдещия следовател. Неизвестен факт от биографията му е, че той има и сестра, която се казва Лорета. Местни хора разказват, че по времето на комунизма регионът се водел пограничен и за да гостуваш там, е трябвало да вземеш открит лист – разрешително от МВР, за да се посещават общини в близост до държавната граница на НРБ. Намиращите се в тази зона села и градове, както и техните жители, са се водели на специален отчет и са получавали дребни облаги, за да следят за чужди хора в населеното място и да докладват. Семейство Рашкови също ходели на гости в съседни села задължително с открит лист.

„В моето погранично село дори имаше поощрение на населението за залавяне на съмнителни лица, тоест диверсанти, и се получаваха парични награди и някакви грамоти. Много силно присъствие имаше на ДС-та, дори у нас бяха отседнали семейство Рашкови – бащата Илия, майката Зонка, съответно и децата Бойко и Лорета. Тогава за годините си не съм осъзнавала с каква цел са присъствали в моето село Тешово“, разказва във фейсбук Павлина Грънчарова, в чийто дом Рашков и семейството му са гостували, когато е бил дете. Тя обаче споделя, че е загубила дирите на семейството и не знае никакви подробности за сестрата на вътрешния министър.
След като завършва начално образование в родния си край, Рашков заминава за Пазарджик, където учи в гимназия. След това кандидатства „Право“ в СУ и завършва, но не с отличен с успех. От следването оценката му е 5.09, а резултатът му от държавния изпит – 4.33, вижда се от дипломата му, публикувана на сайта на парламента.

По това време той се запознава със съпругата си Мария Михова, с която към днешна дата са разведени след дългогодишен брак. Мария също е юрист по образование. Кариерата ѝ започва като юрисконсулт, по-късно обаче е назначена за съветник в дирекция „Правна“ към Министерския съвет. Жената на Рашков е била и ръководител на управление „Правно“ на „Стопанска и инвестиционна банка“ АД, а понастоящем е сред най-търсените нотариуси в София с кантора на пъпа на столицата. Бойко и Мария имат само една дъщеря – Илиана.

Тя избира пътя на родителите си и също е дипломиран правист. Започва стаж при майка си като помощник-нотариус, но по-късно се издига професионално и от няколко години е наказателен съдия в Софийския районен съд на дебела държавна заплата. Женското царство на Рашков допълва и неговата 16-годишна внучка Мария, кръстена на баба си, която е единствената му наследничка и ще придобие дългия му списък с имоти за милиони. Тя не е от настоящия брак на дъщеря му със съпруга ѝ Мартин Цековски, а от предходна нейна връзка.

ГЕРБ дава Бойко Рашков на съдГЕРБ ще даде вътрешния министър Бойко Рашков на съд. Това се посочва в позиция на партията, изпратен…Jan 4 2022vijti.com

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!