Най-лесният начин за шарени великденски яйца – с ръце не ги пипам и пак стават като картинки!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Боядисването на великденски яйца е традиция, така че с наближаването на големия християнски празник Великден домакините са жадни да опитат най-новите  начини за боядисване на яйца . Иновативните идеи на домакините винаги са полезни, защото улесняват процеса все повече и повече.

Наша читателка ни представи лесен начин за боядисване на яйца във формички за мъфини . Не е нужно да докосвате нищо с ръцете си и няма да боядисате пръстите си. Това е много интересен метод, който можете да практикувате заедно с децата.

яйце в кърпа

„Тази година определено ще пробвам така“, „Всяка година ги варя в тенджера с боя, но това изглежда много по-лесно“, „Феноменална идея, браво, излизат наистина хубави шарки“, са само част от коментарите на домакините, които изпробваха метода на Диана. Ето какво ви трябва:

Боядисване на яйца във формички за мъфини

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • яйца
  • вода
  • сода бикарбонат
  • малко олио
  • ябълков оцет
  • форма за мъфини

Съставките нямат определено количество. Цветовете и шарките на тези яйца излизат най-добре върху бели яйца. Ако опитате с тъмни, не знам как ще се получи.

ПРОЦЕДУРА: 

Сложете 1 чаена лъжичка сода бикарбонат в отделни малки купички (всяка за различен цвят). Според инструкциите на опаковката пригответе цветовете за яйцата (някои се потапят в студена вода, а някои трябва да се поставят в гореща вода).

боя за яйца

Сложете по няколко капки от всеки цвят в чинийките със сода и добавете 1-1,5 чаени лъжички вода отгоре във всяка. Разбъркайте боята, за да получите полугъста смес (не трябва да е напълно течна, а с по-гъста консистенция).

Можете да използвате 3 цвята, за да изглеждат тези яйца по-шарени. Яйцата трябва да се сварят предварително.

Сложете яйцата във формички за мъфини и сложете по 1-2 капки от всеки цвят върху яйцето. Не е нужно да размазвате или смесвате цветовете, просто сложете малко боя от различни цветове един до друг.

яйце с капки боя

боядисване яйца метод

След това върху всяко яйце сложете по 1 чаена лъжичка ябълков оцет директно върху боята. Боята ще започне да се пени и да се разлива върху яйцата. Ако сложите по-малко цвят, добавете още 1 чаена лъжичка ябълков оцет. Оставете яйцата да „пенят“ още 15-20 минути.

яйца във форми за мъфини

След това слагайте едно по едно яйцата в купа с обикновена вода и ги обръщайте добре с лъжица, докато се напои от всички страни, след което загладете яйцето малко с ръкавици, за да разнесете цветовете

боядисано яйце във вода

Намажете готовите яйца с хартия, върху която сте сложили олио за лъскав ефект. За по-интензивни цветове сместа се оставя да престои по-дълго време.

Боядисване яйце с оцет

Малкият ми хитър трик: Винаги пускам кубче лед в тигана, когато пържа яйца:Нашето семейство отдавна е скептично настроено към незалепващите покрития на съдовете. Имаше (и все …Feb 7 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!