Борисов: Треперех при обиска да не ми подхвърлят нещо, тарашиха и чорапите ми

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„След миналия четвъртък всеки може да ареструва всеки, казвайки, че е свидетел на нещо, на което не е свидетел. Във вторник тук беше посланикът на Украйна и ние дадохме пълна подкрепа за Украйна. Казахме, че ако правителство внесе такова искане в парламента, ние ще го подкрепим. Нахалството ми продължи със среща с Порошенко.“ Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира задържането си в ГДНП миналата седмица.

Божков от Дубай: За рекета на Борисов и схемата за плащане на подкупитеБизнесменът Васил Божков, който се подвизава в Дубай след като прокуратурата му повдигна 18 обвинени…Mar 24 2022vijti.com

Той съзря скрита цел на управляващите със задържането му. Ако се внесе искане в парламента за подкрепа с военна помощ за Украйна ГЕРБ да е обидена и „възпалена“ и да не подкрепи такова искане. Борисов обаче заяви, че евроатлантизма на партията е непоколебим за разлика от съпредседателите на „Демократична България“. „Всички видяха, че това правителство не става, срива се. Сега се чудят как да откраднат зърното, чудят се какво да направят с газа. Опитаха се младежкия ГЕРБ да ги плашат с 5 г. затвор. Сега след ареста ми, те са в Страх. Асен Василев ги заплаши от националната телевизия. А те ли направиха опашките за горива в Белгия?“, попита още Борисов.

„Беше толкова внезапно и изненадващо. Свариха ме на масата с децата. Претършуваха абсолютно всичко. Като започнаха от кухнята, ама всичко, дивани, чинии, тенджери. Там по двора. Всичко пред детето се случва. После там където спя – дрехи, чорапи, всичко долу. Белким да намерят нещо. Рашков изплю камъчето, търсили злато и пари. Никога не съм имал кюлчета. Никога Горанов не ми е донасял пари. После пак през двора във високата къща. Накрая подписаха протокол за изземване – „не се намират“. Мислех, че си тръгват, а те казаха, че имали заповед да ме арестуват. Над 20 души, всичко живо тършува. Взели поемни лица от Симеоново, курсанти. Треперех да не ми подхвърлят нещо. Едно златно кръстче имам, от каратистките години, ама то няма 20 гр., разказа Борисов и попита каква е била неотложността, че да го разхождат като „панаирджийска мечка“.

За 24 часа нито един човек не ги разпитал. „Тарикат мъж не писка. За Севда ми е жал, защото е жена и пред детето й се случи всичко„, допълни той и попита дали има една сфера, в която да има подобрение в държавата. Бойко Борисов и Владислав Горанов дават изявление в централата на партията след пресконференцията на Васил Божков, който по-рано днес отговаря на журналистически въпроси свързани с показанията му до европрокуратурата срещу бившия премиер Бойко Борисов, пиарката му Севдалина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов.

Божков твърди, че е жертва на схема за изнудване и отделял 20% от печалбата на бившия си бизнес „Национална лотария“, които давал лично на Горанов. На Арнаудова пък често плащал между 10 000 и 20 000 лв., а всичко се случвало под ръководството на Борисов, твърди Божков. „Ако арест на лидера на опозицията, разпореден по свидетелски показания на министър-председателя. По медиите циркулиран негови показания. Докладът на АДФИ по казуса Божков, който повтаря констатациите на доклада поръчан от Горанов с доклад, който не знаем дали съществува. Да накараш АДФИ да проверява агенция на средствата от ЕС е нещо като да се срещнеш с четката за зъби. Може, но е неуместно“, каза зам. председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Ако има такъв доклад, той трябва да бъде представен пред парламента, посочи Дончев. „Очаквах след 7-ия ден след този незаконен арест да има тълпи от правозащитни организации. Явно не живеем в правова държава. В правовата държава не може Рашковото МВР да обяви към 20 часа, че са арестувани Борисов, Горанов и Арнаудова. Това политическа бухалка и репресия ли е? Рашковото МВР да разпространява някакви съобщения без европоркуратурата да е намесена, без да са задържани лица, когато е разпространено това съобщение. Единственото вярно нещо са имената, но Менда Стоянова нито е била задържана изобщо“, каза председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атансова. Участвал е и Асен Василев в цялата „стакмислика“, която е правил по докладите, посочи още тя. От партията нарекоха „провал“ управлението на Кирил Петков.

Рязък обрат по делото на Борисов, Горанов и Арнаудова! Ето какво се случва:Отвод си направи съдията, на когото бяха разпределени исканията за одобрение за претърсване и изземв…Mar 21 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!