Може да откриета наличие на висок холестерол по ръцете си. Вижте как:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Високият холестерол означава, че в кръвта има твърде много мастни вещества. Действа неусетно, но може да доведе до инсулт и инфаркт. Ето защо е важно да можете да идентифицирате всякакви необичайни предупредителни знаци.

Лекарите изброиха три знака по ръцете, които сигнализират за опасно високо ниво на холестерол.

Запомнете ги: Това са храните, които регулират холестеролаВсеки възрастен е чувал ужасната дума холестерол. Наричат ​​го враг номер едно за сърцето и кръвонос…Feb 17 2022vijti.com

Първата е болка в крайниците. Това се дължи на отлагането на холестерол, което води до запушване на кръвоносните съдове на краката и ръцете. Такова натрупване на мастна материя обаче може да се случи непрекъснато.

Усещането за изтръпване в ръцете може също да показва опасно високи нива на холестерол.

Последният признак включва малки, меки, жълти, с телесен цвят или червени подутини, които се появяват по лактите, ставите, сухожилията, коленете, ръцете или краката.

Според експерти повечето хора не забелязват симптомите на висок холестерол, така че единственият начин да се измери нивото на това вещество е да се направи кръвен тест, според Daily Express.

Според диетолога Елена Соломатина холестеролът може да се повиши не само заради храната. Причината за това състояние може да бъде стрес, възраст, липса на сън.

Експертът обясни този механизъм по следния начин: Когато човек изпитва чувство на стрес, тялото започва да произвежда повече холестерол./Zdrave.to

Най- бюджетният плод намалява холестерола само с 2 парченца на денNo ExcerptFeb 8 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!