НОИ разясни как вaкcиниpaните пенсионери ще получат добавката от 75 лв.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Националният осигурителен институт (НОИ) напомня, че във връзка с предстоящото изплащане на еднократна добавка от 75 лв. към пенсиите на лицата с приключил цикъл на ваксинация срещу COVID-19, не е необходимо подаването на изрично заявление за получаването на тази сума.

Голямо прецакване за пенсионери, били на високи заплати – печели дългият стаж Таванът вече е 1500 лв., но 34 000 не могат да вземат реалните си пари 110 млн. би струвало отп…Dec 29 2021vijti.com


На всички правоимащи пенсионери ще им бъде изплатена полагащата им се добавка заедно с пенсиите за месец февруари, съобщават от НОИ.

Новата инициатива на правителството цели да насърчи всички пенсионери да се ваксинират срещу COVID-19. Позитивният икономически стимул предвижда еднократна добавка в размер на 75 лева за всеки пенсионер, който вече има приключен цикъл на ваксинация от две, плюс бустерна доза.

Парична добавка ще има и за всички пенсионери, които започнат своя ваксинационен курс с първа доза през следващите месеци.

За тези, които вече имат поставени две дози, стимул ще бъде изплатен след поставянето и на третата, бустерна доза.

НОИ с извънредно съобщение за 75-те лева от Кирил Петков за пенсионеритеСтана ясно дали е необходимо да се подават документи за изплащането на добавката от 75 лева към пенс…Dec 29 2021vijti.com


Източник: Марица

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!