Тайната на постните зелеви сармички е в плънката: на фурна или в гърненце винаги стават мозък!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Постните зелеви сармички са задължителни на празничната трапеза за Бъдни вечер. Сигурно вече си имате любима рецепта, но днес ще ви предложим да ги приготвите на фурна и да ги напълните с ароматна плънка, така че да станат наистина вкусни и сочни. Още по-добре е, ако разполагате с глинен съд (гърне или гювеч), защото там ще се задушат и омекнат, без да изсъхват при печенето.

Как да си направим най- бързо и лесно сармичкиМиналата година бяхме поканени на сватба в Армения. Невероятна природа, обширни планини, древна архи…Oct 7 2021vijti.com

Приготвяне:

Измийте ориза и булгура в няколко води. Нарежете лука на ситно и го сложете да се пържи в олиото, заедно с нарязаните ситно моркови и домати. Добавете измитите и отцедени ориз и булгур, и бъркайте на котлона 7-8 минути, докато се запрържат. Поръсете плънката със сол и черен пипер. Добавете топла вода, за да покрие ориза, и гответе, докато съставките абсорбират напълно водата. Оризът не трябва да е напълно сварен. Оставете плънката да се охлади. 

Отстранете големите листа на глава кисела зелка и махнете твърдата част в средата. Подредете листата в чиния, след което започнете да завивате сармички, като слагате по 1 лъжица от плънката и увивате листото добре около нея. Подредете сармичките не много плътно в намазнена тава или гърне. 

Залейте с още олио и малко вода. 

Пъхнете съда във фурната и печете, докато сармичките се зачервят и останат само на мазнина.

Ето защо не ви се получават зелевите сармички. Това са основните грешки Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Зелевите сармич…Dec 9 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!