Резен лимон кара орхидеята да полудее – листата блестят, изкарва цветонос след цветонос:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес ще поговорим отново за любимото напоследък цвете на всички – орхидеята. Както знаете, тази стайна красавица може да бъде доста капризна и дълго време да не иска да ни радва с цветове.

Затова днес ще ви разкрием тайната на едно специално поливане на орхидеята , което буквално ще я накара да полудее:

лимон орхидея

7 причини защо започнах да ям така лимона и какво се случи с тялото ми и здравето миЛимоновият сок е популярен заместител на оцета в зеленчукови и месни ястия. Съгласете се, ароматният…Jan 17 2021vijti.com

Листата ще станат по-лъскави и месести, корените по-дебели, а самата орхидея ще започне да произвежда нови цветоноси! Просто започнете да поливате орхидеята с лимонова вода (с лимонов сок или лимонена киселина) и цветето ще се преобрази пред очите ви!

Освен основната си функция, лимоновият сок предотвратява и появата на гъбички и мухъл по корените. Това означава, че ако започнете редовно да поливате орхидея с лимонова вода , тя ще подобри здравето си без допълнителни средства! Орхидеите реагират много добре на подкиселена вода .

орхидея

За поливане на орхидея вземете 2 гр. лимонена киселина (малко по-малко от 1/2 ч.л.) на 1 литър вода. Ако искате да използвате чист лимонов сок, тогава той се взема в количество 1 ч.л. за 1 литър вода.

лимонена киселина

Можете да подхраните орхидеята първо по листния метод (пръскане върху листата), а след това да я полеете чрез потапяне за 15 минути.

орхидея блестяща

Тази комбинация от поливане с подкиселена вода ще даде бърз положителен ефект!

Смес от сода и лимон спасява хиляди животи всяка годинаНаскоро намерихме рецепта за чудотворна смес от сода и лимон, която може да излекува много заболяван…Feb 14 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!