7 причини защо започнах да ям така лимона и какво се случи с тялото ми и здравето ми

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лимоновият сок е популярен заместител на оцета в зеленчукови и месни ястия. Съгласете се, ароматният пресен дресинг с приятна киселинност е много по-здравословен и по-естествен. И по-пикантното трио – сол, черен пипер и лимон – са чести съставки в салати, ястия и супи.

Ябълков сладкиш Три чаши-Смесете ябълки, тесто, бакпулвер, лимонов сок и сте готовиНай-простата и бърза рецепта за ябълков пай ще победи дори известната шарлота. Необходими са ви само…Dec 4 2020vijti.com

Оказва се, че тази комбинация не само подобрява вкуса на кулинарните продукти, но се използва и за предотвратяване на много заболявания. Простите продукти, които със сигурност можете да намерите в кухнята си, ще ви помогнат да се справите дори с хронични заболявания .

Как да използваме лимон, сол и черен пипер

При болки в гърлото

Изцедете 1 с.л. лимонов сок и добавете към чаша вода. Налейте там 1 ч.л. сол и 0,5 ч.л. млян черен пипер. Гаргара с тази смес 2-3 пъти на ден.

За прочистване на жлъчния мехур от камъни

Използвайте смес от 3 ч.ч. зехтин, 1 ч.ч. лимонов сок и 1 ч.ч. черен пипер всеки ден.

За гадене и лошо храносмилане

Черният пипер е известен като ефективно средство срещу лошо храносмилане и диария, а ароматът на лимон предотвратява гаденето. Ако изпитвате типични симптоми, изпийте сместа от чаша вода с 1 ч.л. черен пипер и 1 с.л. лимонов сок.

Зъбобол

Смес от масло от черен пипер и карамфил ще помогне да се отървете от болката. Смесете ги в съотношение 1: 2 и мийте зъбите си 2 пъти на ден.

Кървене от носа

Ще бъде спряно от тампон, потопен в 5-6 капки лимонов сок. Поставете го в ноздрата си, за да спре кървенето. Този метод е добър и за облекчаване на гадене и главоболие.

Лечение на стоматит

Можете да облекчите болката от заболяване и да убиете бактериите, като изплакнете устата си с разтвор на сол и топла вода. Вземете 1 супена лъжица за чаша вода. и една сол.

Отслабване

Напитка, която трябва да се приема сутрин на гладно, ще ви помогне да подобрите храносмилането и да намалите теглото. Вземете 1 чаша топла вода, добавете 2 ч.л. лимонов сок, 0,25 ч.ч. черен пипер и 1 с.л. пчелен мед. Лимонът и черният пипер подобряват метаболизма в организма. Полифенолите, открити в цитрусовите плодове, помагат за предотвратяване на наддаването на тегло и спомагат за изгарянето на мазнини.

Можете да приготвите такива средства у дома . Не винаги е възможно да се приемат фармацевтични препарати, а при леки заболявания изобщо не е необходимо. Използвайте тези прости съвети как да използвате лимон, сол и черен пипер за медицински цели и посъветвайте приятелите си!

Лимонов сироп с мед и чесън – мощно средство за вируси, грип и укрепване на имунитетаЛимонов сироп с мед и чесън, който ще ви предпази от вирусите и настинките през студения сезон. С н…Nov 13 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!