Драматичното семейство Каролеви – синът на Владо и дъщерята на Весела Тотева / СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Връзката със сина ми и дъщеря ми е много силно емоционална, казва в телевизионно интервю Владимир Каролев на Коледа през 2015 г. Известният финансист почина на 21 октомври след 400-метрово падане в Пирин и шестмесечна кома.

Баща и син в планината

Баща и син в планината

А онази Коледа, когато говори за сина и дъщеря си, Сашо е на 26 г., а Вики – на 22. Дъщеря му Виктория (кръстена на прабаба си англичанка, която обаче се казвала Вирджиния -“благодаря ти, тате за тази грешка”, казва дъщерята), която от години живее в Париж, работи за ЮНЕСКО при Ирина Бокова (вече не), два пъти е републиканска шампионка по езда – скачане с препятствия, а брат ѝ Александър е банкер в Лондон.

Каролеви – младши, заедно с Изабела, на премиерата на филма „Доза щастие“

Андрей през сълзи разказа за приятелството си с Владимир КаролевПочина икономистът Владимир Каролев след близо шест месеца, прекарани в кома след инцидента в Пирин.…Oct 22 2021vijti.com

Още за Вики: Виктория завършва Американския университет в Благоевград с две специалности. Едната е европеистика, а другата – международни политически отношения. Веднага заминава за Испания, където ще работи онова, за което мечтае – организатор на с ъбития. Завършила френския лицей в София, говори френски като роден, също английски и испански, има желание да учи и немски език. Освен това обича да работи с хора. Две години поред е организатор на събития в DJ купонджийската Мека на Европа – острова Ибиса.

Весела Тотева с романа, който разкри трагедията й на наркоманка. Оцеля в името на дъщеря си, която снима филм за нейната история.

Весела Тотева с романа, който разкри трагедията й на наркоманка. Оцеля в името на дъщеря си, която снима филм за нейната история.

Ето как децата

описват баща си:

Синът: “Мултифункционален!лен. Той винаги много работил е, откакто се помня, включително и до ден днешен, но винаги намираше време за нас. Дали да ни заведе някъде с майка ни, дали да ни даде някой урок по възпитание. Винаги е бил, ще използвам една банална фраза “строг, но справедлив”. Да, нямаше го повече, може би повече от средно статистическия човек, но не може да се каже, че го нямаше. Въпросът е, че когато го имаше, допринасяше за семейството. Той заедно с майка ми имам чувството, че ни възпитаха наистина по най-добрия възможен начин. Защо? Защото от малки ни даваха възможност сами да вземаме решения. От малки ни казваха и ни напътстваха какво е правилно, но ние сме тези, които вземаме решенията.

Дъщерята: “Да, и аз съм на това мнение. Нямам лоши спомени от детството ми. Винаги баща ни ни е възпитавал по най-добрия начин, нищо, че както каза брат ми, понякога не е бил с нас, но майка ми е била винаги до нас… Майка ми и баща ми, човек до когото наистина съм се докоснала,

са един невероятен

модел за следване, просто нямам думи”

Бащата: “Липсваха ми, но не знам сега дали ще прозвучи, да не прозвучи небащински, но… С една дума те бяха много самостоятелни като деца. Сега ще го разказвам малко по-пространно. Освен това, аз винаги съм знаел, че най-вероятно ще отидат да учат в чужбина. Поради което навиците, които си бях изградил… Примерно аз имах един навик, когато се прибера вкъщи, някой път са спели, друг път не, така че със сигурност го помнят този навик – но отивах да ги видя. Те живееха в една стая един срещу друг с две табели: на едната пише Алекс като на американска кола, а на другата Вики.

Винаги отивах да ги видя, ако спят, да ги прегърна и целуна. Да си кажа няколко думи с тях.

И когато те заминаха,

това много ми

липсваше,

особено Сашо, като замина, защото, логично, Вики си остана. Но, така, да съм честен: много да съм плакал, да съм си бил глава в стената – не съм. Връзката ни е много силно емоционална между нас. Мисля, но независимо къде съм аз или къде са те, тя ще си остане. Какво съм ги съветвал? Ако не поемеш риск, ако не носиш отговорност за своите действия, ако не си интелектуално любопитен, тогава в живота нищо няма да върви.”

Спомням си един разговор преди почти 10 г. Тогава звъннах на Владимир Каролев с молба да разкаже за сватбата на сина си Алекс с приятелката му Валентина. Няма да забравя нито радостта в гласа му, нито щастието, че детето му има до себе си обичан и любим от години човек – изящната балерина и актриса Валентина (вече Каролева), нито гордоста му, че неговото момче прави блестяща кариера като финансист в Лондонското Сити в конкуренция негови нахъсани конкуренти от цял свят… След години и усмивката му, когато научи, че Валя и Сашо вече са родители на прекрасната Изабела, която вече е почти на 2 годинки, ходи и бърбори.

“На 21 март в 22,59 ч (годината е 2019-а) се роди Изабела Каролева. Моята внучка! Мега супер щастлив съм. Благодаря ви, Валентина Каролева и Александър Каролев”, написа бащата на таткото във фейсбук.
Уви, вестта за раждането на момиченцето, което би било първата внучка и на тв продуцентката и писателка Весела Тотева, дойде след новината за нейната внезапна кончина едва на 45 години. Тя ражда Валя, когато е едва на 17 години.

Тотева е откровена, че пада в плен на наркотиците. Признава, че я „зарибява“ приятел.

Малката Валентина е свидетел на нейното падение, но в името на детето си тя успява да се пребори със зависимостта си. За да покаже и на други страшната съдба на наркомана, тя написва книгата “Падение и спасение”.

“Доза щастие” е

наречен филмът за

нейната съдба

Но дозата щастие не е поредната доза хероин. За нея това е дъщеря Валя, заради която оцелява от ада

Валентина Каролева – сега прегърнала своята Изабела, изиграва ролята на майка си в този филм. Какво струва… Да намериш майка си на пода в банята… Да омъдрееш едва на 10 години.

“Пълно чудо ею

, че не стигнах до дъното. Божа работа! В тийнейджърските си години бях тръгнала да пробвам, естествено… Особено в балетното училище. Намираш утеха в някакви глупости. Плюс това не е тайна, че като пушиш, ядеш по-малко. Мислех, че това са легенди, при това отнасящи се за модните среди предимно. Ами ето – случва се и при балерините. Моето спасение, моят ангел хранител беше Сашо. Той е от образцово семейство и за него беше важно момичето, с което е, да е все пак на неговото ниво, а не някакво тотално лудо и диво, въпреки че в началото може би точно това го е привлякло. И ми говореше да внимавам какво правя, какво пия, защото се случваше някой да ми сложи в чашата нещо, без аз да знам. По този начин той непрекъснато ми напомняше, че аз НЕ ИСКАМ да повтарям грешките на мама. И ме върна в релсите. Това, че заживяхме заедно, ме спаси. Майка ми обожаваше Сашо“, разказва Валентина.

Тя обяви, че ще продължи да се занимава с фондацията “От другата страна”, която майка основа и която се занимава с ранната превенция на употребата на наркотици в училищата. Актрисата разширява дейността на фондацията на Весела Тотева, за да провокира откровени разговори между родители и деца

Но съдбата среща дъщеря Валентина –

едно силно момиче,

с едно много

влюбено в нея момче
Което е убедено, че това е ТЯ.

Александър Каролев. Баща му дори не подозира драмата в семейството на избраницата на сина си. Когато се женят, Алекс е на 24 години, а Валя – на 22.

Той се занимава с финанси, бизнес облигации и дългово финансиране, избран е сред хиляди кандидати за стажант в най-голямата банка в света, продължава да се развива в кариерата си.
Александър е бил възпитаник на Юлия Берберян и е бил напът да се занимава професионално с тенис.

Докато са още гаджета,

подарява на Валя

51 червени рози
като знак, че ще се видят след 51 дни, защото той учи в Лондон, а тя живее в София.

Следват четири години на мъчително желание хем да са заедно, хем да не може. Алекс учи, Валя записва “Българска филология” в Софийския университет. Телефони, скайпове, есемеси, виртуални срещи и редки реални… “Мъчително беше”, признава Александър. В момента, в който взема дипломата си и си намира работа, разбира, че е време да решат бъдещето си. Той има оферта за работа от най-голямата световна банка. (Където днес е ярка звезда сред финансистите – б.а.)! Разумно е тя да отиде да живее в Лондон. Разумът надделява. Валя отива при своя Сашо. А той в името на тяхното общо бъде се труди по 12-14 часа на ден.
Дали имат общи интереси? “О, аз съм нейният интерес, а тя – моят. Имаме време да научим повече един за друг. Сякаш изследваме опипом непозната територия”, казва Каролев-младши. Той я пали да гледа футбол и тенис. Тя го убеждава да са заедно на мюзикъл. Той потъва в сухите финансови статистики. Тя спокойно и умело може да му покаже какво е елегантно па дьо дьо, ако успее да му привлече вниманието. Винаги успява!
Александър има късмета родителите му да не се бъркат в избора му в живота. Неслучайно в речта, която произнася на сватбената си церемония, Сашо казва колко много дължи на родителите си – винаги намирал тяхната подкрепа.
Как татко Владо
научава добрата вест?
Така, както не отворил нито веднъж бележника на сина си, Каролев-баща оставил съдбата да го срещне с бъдещата му снаха и нейната рода. “Сашо и Валя бяха заедно от 3-4 години, когато, отивайки веднъж за участие в новините на Нова телевизия, ме спря една дама и ми каза: “Здравейте, аз съм майката на Валя”. Това беше журналистката Весела Тотева. Родителите на Валентина са разделени от години, а баща е режисьорът Антон Радославов.
Сашо: Аз не съм му съобщил, че ще се сгодявам. Аз му съобщих, че съм се сгодил. Бях сигурен, че дори да водя разговор с него, неговият отговор щеше да бъде: “Ако така си преценил, така направи.”. И аз така бях преценил и така направих. Един-единствен приятел, който след това ми се оказа кум, само той знаеше, че аз вече съм предложил на Валентин. Имаше “Да”! Нашето “да” досега…”
Таткото Каролев: Отидохме в един ресторант в района на библиотеката, седнахме и той взе ръката на Валя, а с другата държеше нещо и каза: “Ние се сгодихме”. Вдигна го това нещо и това беше, по англосаксонска традиция, годежният пръстен…” След 6-годишна връзка синът на политика Владимир Каролев и избраницата му събират на празненство 180 гости. От Лондон, където живеят двамата младоженци, специално за сватбата пристигнат и колеги на Александър от банката. При ритането на менчето се оказва, че първата рожба на младоженците ще бъде момче. Шеговито Александър сподели, че полът няма значение, защото те искат да имат поне трима наследници.

Първа любов за двамата. Толкова млади! Скептични погледи – животът е пред вас.

В отговор – сватба. Вече и бебе.

Прекрасната Изабела!

“Той от дете си беше влюбчив, още от детската градина. Но в същото време, като се влюби, много държи на връзката си. Това, което ще ви споделя, е много лично – неговата съпруга Валя е втората му сериозна връзка в живота според мен. А според него може би е и единствената.

Интересното е, че се запознаха няколко месеца след като Сашо замина да учи в Лондон – на 18 г., а Валя беше на ненавършени 17 г. Доколкото си спомням, ги запозна тяхна много близка обща приятелка – Ирина, дъщерята на Калин Диков, един от най-известните архитекти на България, брат на друг известен архитект – Петър Диков. Връзката им беше много силна. Сашо вече беше студент в Лондон, но непрекъснато се връщаше ш България, за да е с Валя. По това време тя беше ученичка, а после – студентка.

Никога няма да забравя, когато те се разделиха. Точно тогава бях в командировка в Лондон и забелязах, че Сашо е доста потиснат. Сподели ми, че се разделили тъкмо заради разстоянието между двамата – той в Лондон, тя – в София, а пък няма как да се съберат. Никога не съм се месил в техните отношения, нито съм проявявал нездраво любопитство какво се случва с тях“, разказа Каролев в интервю за “24 часа”.
Историята на Алекс,
с когото баща му
много се гордееше

Младият мъж е включен в престижен списък на изданието Financial News с 40-те най-перспективни млади инвестиционни банкери, работещи в Европа, Близкия изток и Африка през 2015 г. 27-годишният българин попада сред селекцията на изгряващите звезди във финансовата индустрия заради постиженията в работата си.

В биографичната справка за Александър Каролев се посочва, че живее в Англия от 2007 г. Учил е в European Business School в Лондон, а през 2011 г. започва работа в инвестиционното подразделение на HSBC с фокус върху дълговите пазари на развиващи се страни. Сашо поема позиция в BNP Paribas, където отговаря за структурирането на синдикирани заеми чрез международни дългови емисии, деноминирани в евро и лири стерлинги. Банката, за която работи Каролев, беше една от четирите, които участваха в подготовката на емисията за 2 млрд. евро, пласирана от правителството на България. В новото издание на класацията 40 Under 40 средната възраст на участниците е 35 години, като българинът е най-младият от всички.
“На специализиран език – синдикира облигации, разказва баща му. –

Средната стойност на сделките, по които работи Сашо, е над 1 млрд. евро. Повечето са за 2-3, има и за 5-6 милиарда евро, и понеже една банка не може да ги направи, обикновено тези сделки се правят от няколко банки. Тогава Сашо, който е работил с много държави и фирми от различни държави по света, координира със своите колеги от различните банки и с клиенти, на които банките пласират облигациите.”
Да припомним
трагедията

Простихме се с Владимир Каролев на 24 октомври. Известният икономист и любител на природата пострада тежко под връх Тодорка в Пирин. Спускайки се със сплитборд – комбинация между ски и сноуборд, той паднал в улей. Спасителните екипи го намират в изключително тежко състояние. Транспортиран беше до болницата в Разлог, а по-късно и до Института за спешна помощ “Пирогов”. Каролев почина през нощта на 21 октомври след близо шест месеца, прекарани в кома.

Влюбен в живота и великолепен специалист, своеобразен, много качествен човек. Светла му памет. Това каза бившият председател на Народното събрание и служебен премиер Огнян Герджиков, преди да влезе в храм “Света София” за поклонението на Владимир Каролев.

Отиде си Владимир КаролевФинансистът и запален планинар Владимир Каролев е починал тази нощ след близо шест месеца, прекарани…Oct 21 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!