Ето как да получим зелен сертификат

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вече работи системата за издаване на зелен цифров сертификати за преболедували COVID-19, съобщиха от Информационно обслужване.

Всички изкарали коронавирусната инфекция, които фигурират като потвърдени случаи с положителен резултат от PCR тест в Националния регистър за борба с ковид-19, ще имат възможност да изтеглят цифровия вариант на европейския зелен сертификат от https://www.his.bg/bg/dgc, секция „Аз и моето семейство“ без да е необходим квалифициран електронен подпис (КЕП).

Всички, които желаят да получат зелен цифров сертификат и са доказано преболедували ковид-19, като по време на лечението са били поставени в изолация в лечебно заведение за болнична помощ или в домашни условия, трябва да въведат ЕГН, номер на лична карта, телефон и след това, изпратеният им SMS код.

Сертификатът е валиден 180 дни след датата на първия положителен PCR тест за ковид-19. В момента, според действащия регламент в ЕС, наличието на положителен антигенен тест не е основание за издаване на европейски зелен сертификат.

Списък с местата, в които ще можем да влизаме без сертификат – не са никак много!По отношение на ползването на административни услуги (като посещение в НАП например или други подобн…Oct 20 2021vijti.com


Източник: plovdiv24

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!