Списък с местата, в които ще можем да влизаме без сертификат – не са никак много!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

По отношение на ползването на административни услуги (като посещение в НАП например или други подобни) няма да бъде нужен зелен сертификат. Това разясни преди минути министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров. Същото важи и за масовия градски транспорт!

Заповедта за новите мерки влиза в сила от полунощ в сряда (20 октомври) срещу четвъртък (21 октомври). Пълният текст на заповедта ще бъде публикуван малко по-късно от министерството на здравеопазването.

Списък на всички места, за които ще се изисква зелен сертификатДокументът трябва да бъде представен на специален служител, който ще проверява достоверността му От …Oct 19 2021vijti.com

Всички дейности на закрито ще се извършват само при наличието на зелен сертификат – завършен цикъл на ваксинация, преболедуване, направен антигенен тест в последните 48 часа или PCR тест в последните 72 часа. Това важи и за посещения в кина, театри, молове, заведения и други!

По отношение на училищата Кацаров обясни, че във всички общини, където 14-дневната заболеваемост е над 750 на 100 хил. население, ще бъдат преустановени присъствените учебни занимания. Училищата ще бъдат разглеждани по общини, а не по области и не като цяло в страната.

Всички ученици от 5 до 12 клас, както и педагогическият и непедагогическият персонал трябва да носят маски по време на престоя си в училище.

Как да получим зелен сертификат и колко време важи?COVID сертификатът за ваксина е европейският сертификат за завършен цикъл на ваксинация, с който вси…Oct 19 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!