Как да получим зелен сертификат и колко време важи?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

COVID сертификатът за ваксина е европейският сертификат за завършен цикъл на ваксинация, с който всички пътуваме през последните месеци.

Списък на всички места, за които ще се изисква зелен сертификатДокументът трябва да бъде представен на специален служител, който ще проверява достоверността му От …Oct 19 2021vijti.com

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27274
Този сертификат е без краен срок, без значение кога е поставена втората игла.

С шестмесечен срок обаче е сертификатът, който имат хората, преболедували коронавирус. Тоест, ако някой е бил болен през март, то към днешна дата валидността вече е изтекла.Третият вид сертификат е този, който се издава на базата на направен тест. Валидността там е различна, съобщава Нова телевизия.

При PCR теста срокът на валидност е 72 часа, а при антигенен този срок е 48 часа.

Всички, изкарали коронавирус, които фигурират като потвърдени случаи с положителен резултат от PCR тест в Националния регистър за борба с COVID-19, ще имат възможност да изтеглят цифровия вариант на европейския зелен сертификат от https://www.his.bg/bg/dgc.

Той може да бъде изтеглен от секция: „Аз и моето семейство” без да е необходим квалифициран електронен подпис (КЕП).

Цифровата версия може да се съхранява на мобилно устройство. Гражданите могат също така да поискат сертификата на хартиен носител.

И при двете версии ще е налице QR код, който ще съдържа съществената информация, както и цифров подпис, гарантиращ автентичността на сертификата.

Кацаров: Въвеждаме Зеления сертификатЗдравният министър Стойчо Кацаров обяви новите ограничителни мерки. „Решихме да започнем масовото из…Oct 19 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!