Кацаров: Въвеждаме Зеления сертификат

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Здравният министър Стойчо Кацаров обяви новите ограничителни мерки.

„Решихме да започнем масовото използване на зеления сертификат, не крия, че имаше и такива, които настояваха, че трябва да започне затварянето и спирането на дейности, но окончателното ни решение е да се заложи на използването на зелен сетификат. Заповедта е готова, ще бъде обнародвана и влиза в сила до дни“, заяви Стойчо Кацаров.

Заповедта за новите мерки влиза в сила от 00.00 часа в сряда (20 октомври) срещу четвъртък (21 октомври). Пълният текст на заповедта ще бъде публикуван малко по-късно от министерството на здравеопазването.

Ново 20: Без ковид сертификат – учителите ще преподават, но дистанционноУчителите без зелен сертификат могат да преподават дистанционно, обяви министърът на образованието Н…Oct 19 2021vijti.com
Всички дейности на закрито ще се извършват само при наличието на зелен сертификат – завършен цикъл на ваксинация, преболедуване, направен антигенен тест в последните 48 часа или PCR тест в последните 72 часа.

По отношение на училищата Кацаров обясни, че във всички общини, където 14-дневната заболеваемост е над 750 на 100 хил. население, ще бъдат преусановени присъствените учебни занимания. Училищата ще бъдат разглеждани по общини, а не по области и не като цяло в страната, предаде Дарик.

„Въвежда се изискване за зелен сертификат за всички кина, театри, циркови представления, музеи, галерии, магазини тип мол, магазини над 300 кв. метра, фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни, заведенията за хранене, хотелите. Пазарите на открито трябва да спазват всички противоепидемични мерки“, обясни Кацаров, цитиран от Нова.

Работодателите и органите по назначаване във всички администрации организират работния процес на служителите като установяват работно време с променливи граници, разпределят работа от разстояние за най-малко 50% от персонала, освен ако работата не го позволява, гласи още заповедта на здравния министър, която ще бъде разпространена по-късно през деня.

Преустановяват се свижданията в лечебни заведения и в социални услуги. Въвежда се изискване за всички работещи в лечебни заведения да работят при наличие на зелен сертификат. Това изискване се въвежда и за работещите в старчески домове.

Въвеждат задължителен COVID сертификат за България Решение за въвеждане на зелен сертификат ще бъде взето днес. Това ще стане на среща в министерствот…Oct 18 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!