Барбекю-шишчета в буркан – жива и здрава да е свекървата, че ме научи на тази вкусотия:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Имам голям късмет със свекърва ми! Тази невероятна жена продължава да ме изненадва. Ястията й винаги са много необичайни и невероятно вкусни. А топ-рецептата, с която обира овациите на всеки семеен празник, е барбекюто в буркани !

Веднага си „откраднах“ рецептата и оттогава насетне всяка седмица си правим истински пир, без дори да имаме скара или барбекю.

Ето рецептата за невероятните барбекю-шишчета в буркан . Ще ви трябва буркан с обем 1,5 литра. Останалото е в рецептата:

Барбекю-шишчета в буркан

Продукти:

300 мл вода

350 гр. свински врат

4 пилешки бутчета

1 чушка

300 гр. ориз

1 морков

1 глава лук

2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. сушен босилек

4 супени лъжици слънчогледово олио

сол на вкус

черен пипер (смлян) на вкус

Приготвяне:

Нарежете месото на средни парчета и го поставете в купа. Измийте пилешкото и го поставете в отделна купа.

свинско и пилешко

Поръсете свинското с босилек и половината червен пипер на прах, а с остатъка намажете пилето. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Лукът се настъргва на ситно и се разделя на двете ястия. Разбъркайте добре, добавете 1 супена лъжица слънчогледово олио и оставете да се маринова за 2-3 часа.

мариновано месо

Измийте ориза с поне седем води. Залейте с вода, добавете 1 чаена лъжичка сол и варете 2-3 минути, след като водата заври. След това време изплакнете отново добре.

варен ориз

Нарежете морковите на ивици и запържете в слънчогледово олио до пожълтяване. Добавете ориза, разбъркайте, свалете от котлона и поставете равномерно в бурканите.

моркови в тиган

Измийте чушките, обелете и нарежете на едри парчета. Нанижете ги, редувайки със свинското, върху дървени шишчета. Нанижете пилето отделно.

шашлик в буркани

Поставете свинското и пилешкото шишче в отделни буркани. Покрийте ги плътно с фолио и прехвърлете в студена фурна.

шишчета в буркани

Задайте температурата на 180 градуса и печете 70 минути. Изключете фурната, отворете леко вратата отворена и оставете бурканите в топлата фурна за още 30 минути.

Когато се изпече оризът, той попива месния сок и става невероятно вкусен. Така имате прекрасна гарнитура с два вида месо едновременно. Пилето става сочно и нежно. А вкусът на свинското месо не се различава от месото на скара.

Да ви е сладко!

Веднъж видях моя приятелка да кисне пържолките в марина, а когато ги опитах бяха божествениПилешките пържоли са ястие, което често присъства на българската трапеза. По принцип българите сме и…Jan 6 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!