Страшно е: Ето я личната докторка, погубила бременната с близнаци

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Трагедията с починалата родилка на едва 29 г. в Пловдив заедно с двете й неродени близначета придобива още по-страшни измерения, след като опечаленията й съпруг Йордан Вълков разкри смразяващи подробности за липсата на лечение и абсурдния подход на джипито, на което семейството е разчитало. 


Вълков едва сдържа сълзите си след тежката загуба 

В интервю за „24 часа“ мъжът разкри името на общопрактикуващия лекар, отказал да прегледа бременната Джуня Вълков, въпреки прогресиращото й състояние вследствие на ковид и е провеждал само „консултации по телефона“. Това е д-р Ваня Добрева.

Справка на Lupa.bg в БЛС в Града под тепетата разкри, че медикът не само е действително ОПЛ там, но и че има профил в популярна платформа за телемедицина. Освен това се оказва, че д-р Добрева е привърженик на недоказаното от медицинските специалисти по цял свят „лечение“ с хомеопатия и има завършен курс по приложение на т.нар. Шуслерови соли.

Вълков обясни, че покойната му съпругата е филипинка.

„Живеем в Пловдив от няколко години. Търсихме лекар, който говори английски. И така попаднахме на това джипи. Жена ми знаеше български, но се притесняваше сама да говори. Около 10 септември започна да вдига температура. Тя ми се обади вечерта, още не бях се прибрал от работа. Притеснявахме се, че е бременна. Знаехме от какво трябва да се пазим. От година и половина Джуня работеше само от вкъщи. След като вдигна температура звъннах на личната лекарка. Изписа ни PCR тест и ни го изпрати с есемес. Излезе отрицателен. После направихме два бързи теста – единият невалиден, другият беше отрицателен.

Молих отново д-р Добрева да отидем на преглед, защото се появи и кашлица при жена ми. Не се съгласи, а ни изписа мукосолван. Кашлицата продължи. Взехме и антибиотик, подходящ за бременни. На 4-ия ден кашлицата стана адска, а на 5-ия кръстът започна да я боли. Пак се обадих на джипито, молих я да отидем. Отговори ми: „Питайте за тази болка гинеколог“. А виждам, че жена ми едва диша. На шестия ден звъннах на гинеколожката. Тя беше категорична: „Моля те, по най-бързия начин я карай в Спешното“, уточни хронологията на черните събития той.

Веднага след това Джуня се озовава в спешното отделение на УМБАЛ „Св. Георги“ със сатурация едва 80. Според него обаче ден и половина не е била приложена никаква терапия. „Всеки ден ходех да се интересувам. Един от лекарите ми каза, че Джуня е била със сатурация 30. Съвсем нормално е било веднага да я поставят на вентилация. Трябваше още седмица и половина да удържи, да извадят близначетата, а нея да я лекуват с най-сериозната терапия, за да я спасят. А те са чакали да е падне сатурацията под критичното ниво и бебетата да умрат. Държаха я ден и половина с мъртвия плод в утробата. Извадиха мъртвите близначета, оттам тя получи сепсис.

Бебетата бяха момченце и момиченце. 8 години ги чакахме. Да загубиш всичко в този живот, което имаш, е безобразно. За 10 дни стана всичко“, разказва още почерненият съпруг и плаче пред медията. Самият той е ваксиниран, но семейството е имало резерви дали да имунизира и Джуня.

Бременна жена в осми месец почина от вируса в ПловдивТъжна вест от Пловдив. Бременна в осмия месец на 29 години и без придружаващи заболявания е починала…Oct 1 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!