Така си затварям зелеви листа за сармички – стигат за едно готвене и без бомбаж:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Зелевите сармички са си класика в жанра през зимата. Но ако нямате баба или майка, която да ви снабдява с консервирани зелеви листа , трудно ще си приготвите любимото ястие, без да тичате до магазина.

Е, с нашата рецепта за зелеви листа в буркани винаги ще имате достатъчно материал под ръка, когато ви се приядат вкусни домашни зелеви сармички!

Зелеви листа в буркани за зимата

Продукти:

Бяло зеле

Дафинов лист

2 зърна бахар

5 зърна черен пипер

по желание – магданоз

Продукти за маринатата:

1,5 литра вода

1,5 с.л. сол

Приготвяне:

Отделете горните листа, изрежете кочана, пъхнете зелката в микровълновата и загрейте за 15 минути. Оставете да се охлади, след това отделете листата. Разбира се, ако нямате микровълнова, можете просто да я потопите във вряла вода.

Премахнете най-дебелите жилки в средата на листата, като внимавате да не наруштие целостта им, а след това сложете 5 зелеви листа едно върху друго и ги навийте на руло. Напълнете с всички получени рулца голям буркан, в който предварително сте сложили дафиновия лист, зърната черен пипер и бахара. По желание може да сложите между слоевете пресен магданоз.

За саламурата:

Добавете във водата сол и разбъркайте добре, като я оставите да заври, а после постепенно напълнете бурканите с нея, докато покрие всичко в тях. Затворете бурканите, оставете да се охладят и приберете на тъмно и хладно място. Да ви е сладко!

Божествен маринован патладжан в хладилника – бързо мезе за ракийка и раздумка. Разкошен и пикантен:Това не е просто маринован патладжан , а най-вкусният патладжан в света! Предимството на тази рецепт…Jul 9 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!