Кога кафето се превръща в отрова

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Учени от университета в Южна Австралия анализираха данни от 347 077 пациенти на възраст от 37 до 73 години. Сред тях имаше хора със специфичен ген CYP1A2, поради което кофеинът се метаболизира по-бързо в организма.

Проучването установи, че пиенето на шест или повече чаши кафе на ден увеличава риска от инфаркт с 22% в сравнение с по-умерения прием до две чаши. В същото време хората с горния ген са изложени на риск по същия начин и не трябва да злоупотребяват с кафе.

Повишените нива на кофеин в кръвта допринасят за високо кръвно налягане, което е рисков фактор за сърдечни проблеми.

Много хора знаят, че ако злоупотребяват с кафето, могат да почувстват нервна възбуда, треперене и дори гадене: кофеинът помага на тялото да работи по-бързо и по-активно, но когато не се прекалява с него.

Друг извод е интересен: тези, които изобщо не пият кафе или го заменят с безкофеиново, също рискуват сърдечни проблеми (рискът се увеличава с 11% и 7% в сравнение с тези, които консумират една или две чаши): факт е, че в кафето е един от значимите източници на антиоксиданти.

Така на експертите беше позволено да пият кафе, но помолиха да не се увличат, пише zdrave.to.
Жертвите на внезапна смърт от инфаркти обикновено имат ниски нива на магнезий-симптоми, рискове и бързи решения Жертвите на внезапна смърт от инфаркти обикновено имат ниски нива на магнезий … Магнезият е един …May 9 2021vijti.com

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!