Защо Слави избра да говори пред Бойко Василев?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Слави Трифонов ще даде първото си телевизионно интервю в ролята си на политически лидер. В деня на връчване на третия мандат за съставяне на правителство – петък, той ще отговаря на въпросите на Бойко Василев в ефира на БНТ, съобщиха от националната телевизия. Интервюто ще бъде излъчено в 20,30 часа след централната новинарска емисия „По света и у нас“ във времето, в което обикновено има „Панорама“. Почти сигурно е, че интервюто ще е на запис, а не на живо, твърдят от коридорите на „Сан Стефано“ 29.

Публицистичното предаване е в лятна ваканция до 7 септември, но водещият му Бойко Василев е прекъснал почивката си и ще се яви на екрана на БНТ извънредно заради интервюто с лидера на „Има такъв народ“.

Каква е стратегията на партията, след като лидерът на ИТН обяви, че първата политическа сила минава в опозиция. Има ли условия, при които „Има такъв народ“ биха участвали във формиране на правителство с трети мандат и какви са приоритетите на ИТН в ситуацията на политическа криза и какъв изход предлага? Това са част от въпросите, които водещият на „Панорама“ ще зададе на Слави Трифонов.

Обществената телевизия анонсира гостуването на лидера на ИТН днес – само ден преди то да се случи, тъй като до последно екипът е чакал потвърждение от тв водещия.

Това е третото интервю, което Слави Трифонов дава на обществена медия през последните няколко месеца и първото му телевизионно интервю извън неговата ТВ 7/8. Два пъти Дългия гостува в предаването „Политически НЕкоректно“ на Петър Волгин по БНР. Интервюта на други медии засега Трифонов отказва. Той коментира актуалните събития чрез постове във фейсбук или чрез обръщения на живо или на запис, предавани от собствената му телевизия.

Мнозина си зададоха въпроса защо БНТ рекламира ексклузивното телевизионно интервю с Трифонов сякаш лидерът на ИТН е президент или патриарх и на какво се дължи това особено внимание към него, каквото друг партиен лидер няма да получи от БНТ, с изключение на Бойко Борисов, когато беше премиер.

Едната версия е, че генералният директор на БНТ Емил Кошлуков, чиято оставка бе поискана и от самия Трифонов, е решил да отправи покана към Слави, тъй като е наясно, че интервю с него ще вдигне рейтинга на обществената телевизия. И за това интервю ще се говори дълго време. От друга страна е логично като лидер на най-голямата в момента парламентарна партия Слави Трифонов да даде интервю именно за националната телевизия, а не за частни.

Не бива да се забравя и фактът, че телевизионната кариера на шоумен номер 1 тръгва от телевизията-майка, от студентската програма „Ку-ку“. А точно това предаване свързва и Слави Трифонов, и Бойко Василев, и Емил Кошлуков.

Създателите на „Ку-ку“ са членове на двете най-влиятелни в началото на 90-те години младежки организации – Федерация на независимите студентски дружества (ФНСД) и Университетския комитет на ДКМС.

Основни действащи лица са продуцентът Петър Курумбашев, главният сценарист Любен Дилов-син, гениален стратег с неизчерпаем литературен талант, водещият Камен Воденичаров, кукловодът Васил Василев-Зуяка, актьорите Влади Въргала и Август Попов, режисьорите Нидал Алгафари и Християн Ночев. По това време пък бившият политзатворник Емил Кошлуков е лидер на Федерация на независимите студентски дружества.

Влади Въргала пък довежда Слави в „Ку-ку“ и така през 1991 г. изгрява звездата на Трифонов със скечове. По това време той е студент в Консерваторията. Бойко Василев пък е репортер и сценарист на студентското предаване и е сред авторите на прословутия „нубийския епизод“. „Най-голямата ми гордост е историята с интервютата за Нубия в предаването „Ку-ку“ за 1 април 1993 година. А идеята за това предаване дойде от „На всеки километър“, в който цяла серия е посветена на измислената арабска държава Нубия“, разказва години по-късно водещият на „Панорама“.

Става дума за първото най-излагащо политически интервю, правено някога в България. Реализира го Евтим Милошев, който причаква депутата Васил Михайлов пред парламента заедно с чернокож младеж от Студентски град и го пита за отношенията между нашата страна и Нубия.

Студентът е уж представител на измислената африканска държава. Депутатът се хваща на въдицата и започва да отговаря със заучени клишета, без да се усети, че говори за несъществуващ народ.

Бойко Василев и Слави Трифонов са близки и по плевенска линия. Шоуменът е роден в Плевенско, а водещият на „Панорама“ отбива редовната си военна служба като школник в Националната школа за запасни офицери в Плевен.

Вероятно дългогодишното познанство на интервюирания и интервюиращия би направило интервюто по-интересно и почти сигурно е, че Слави Трифонов няма да се държи високомерно с обиграния журналист Бойко Василев.

А ето и анонса на БНТ за интервюто със Слави Трифонов: 

Писател извади пикантни истории от миналото на Слави и с мъка добави: Жал ми е за него!Калин Терзийски е сред най-провокативните и популярни български писатели. Първите си творби пише кат…Aug 23 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!