Вземете чесън, обикновено брашно и запомнете ТОВА за цял живот: 11 стари трика, които работят перфектно и днес!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Представяме ви няколко трика за дома, които нашите баби вече знаят и използват успешно от десетилетия. Те ще улеснят ежедневието ви, ще помогнат в борбата с досадните насекоми или просто ще ви спестят някой лев за скъпи препарати:

11 стари трика

Автотърговците си знаят триковете, но и ние! Ето топ 10Във времена на повсеместна криза, българинът загърбва мечтата за нова кола и поглежда отново към бор…Aug 4 2021vijti.com

1.Почистване на стъкло

Искате ли вашите стъклени чаши и купи да заблестят като нови? Смесете вътре малко топла вода с оцет и сол. Измийте стъклото с този разтвор и след това просто изплакнете с вода. Резултатът е кристално чисто стъкло.

вода и оцет

2. Срещу насекоми

Ако не искате насекоми или молци да попаднат в брашното, поставете в него няколко скилидки необелен чесън .

Поставете няколко скилидки чесън в почвата в саксиите, за да избегнете проблема с вредителите – използвам го специално за мушкато и други балконски растения.

чесън в брашното

3. Почистване на алуминий

Алуминиевите тигани ще светят отново, ако кипнете вода в тях заедно с картофени или ябълковите кори. Можете също така да постигнете страхотни резултати с ревен или обикновен оцет.

4. Сушене на вълнени дрехи

Най -добрият начин да изсушите вълнен пуловер е с найлонови чорапогащи. Плъзнете крачолите на чорапогащника в ръкавите на пуловера, а горната част изкарайте през отвора за главата. Закачете го внимателно, както е показано.

сушене вълнен пуловер

По този начин пуловерът не се разтяга и изсъхва по-бързо.

5. Борба с насекоми

Сложете дафинови листа в купата за захар, брашно и навсякъде, където съществува риск от нашествие на молци и бръмбари. По този начин вие също ще прогоните мравки, мухи и други насекоми.

6. Солта на помощ

Ако сте отворили кутия с мляко или сметана, знайте, че тя ще издържи много по-дълго, ако добавите малко сол в нея. Малко количество сол няма да промени вкуса, но ще ви спести пари.

Баба ми винаги го правеше, когато не искаше да загуби ценно мляко. 🙂

6. Пране на кърпи

Ако сте купили нова кърпа, която използвате за първи път, знаете колко е страхотно усещането за мекота. Кърпите обаче постепенно губят мекотата и способността си да попиват, стават неприятни на допир и придобиват неприятен мирис.

За да предотвратите това усещане, добавете 1 чаша сол към прането с кърпи при първа възможност. Тя ще се погрижи за перфектното състояние на кърпите.

7. Бакпулвер – кухненският помощник за завеси!

пране на тюл

Бакпулверът избелва перфектно пожълтелите и стари завеси. Можете да го добавите директно към праха за пране. В случай на много пожълтели завеси, налейте около 5-6 литра вода в леген и добавете 5 бакпулвера .

Оставете да се разтвори и след това накиснете завесите във водата, оставете да подейства и след това изперете.

8. Почистване на емайл

Емайлираните тигани могат да потъмнеят с течение на времето, а ако остатъците от храна залепнат по дъното, почистването на такива съдове не е никак лесно. За почистване използвайте 1 чаена лъжичка сода за хляб, смесена с всеки препарат за миене на съдове .

Създайте пастообразна смес и почистете съда с нея.

След това просто изплакнете обилно с чиста вода. За да предотвратите покафеняване на емайлираните съдове, варете в тях разтвор от вода и оцет поне веднъж месечно.

9. Почистване на хладилник

Ако искате да почистите добре вътрешността на хладилника и да се отървете от миризмата, най-доброто решение е да използвате сода за хляб. Смесете 4 супени лъжици сода с 1 литър вода, изсипете в пулверизатор и напръскайте вътре в хладилника.

чист хладилник

Оставете за известно време и след това просто избършете.

Хладилникът ще бъде хигиенично чист и без мирис.

10. Премахване на загоряло

домашен сапун

Сапунът за пране също е отличен за премахване на изгорелите остатъци. Оставете го да се разтвори в малко количество вода и почистете тигана просто и лесно.

11. Загоряло мляко

Ако мляко е капнало върху котлона при варене, поръсете го със сол и го покрийте с влажна хартиена кърпа .

Миризмата няма да се разпространи из стаята и лесно ще можете да почистите замърсена повърхност.

БОНУС – още 3 безценни съвета за кухнята:

12. Преди да заточите ножа, го поставете в разтвор от вода и сол за няколко минути .

13. Най-лесният начин да почистите месомелачка е просто да смелите сурови картофи в нея.

14. За да премахнете мазни петна от кухненския плот, смесете  3 супени лъжици сода за хляб с 1 чаша топла вода. Изсипете в бутилка с пулверизатор, напръскайте върху мазните зони и оставете да действа 10 минути.

След това избършете с влажна кърпа. Избършете повърхността до сухо.

10 златни трика с аспирин, които всяка жена трябва да знае: Аспиринът е едно от най-често срещаните лекарства в света. Това е болкоуспокояващо и хората го изпо…May 4 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!