10 златни трика с аспирин, които всяка жена трябва да знае:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Аспиринът е едно от най-често срещаните лекарства в света. Това е болкоуспокояващо и хората го използват за решаване на различни здравословни проблеми.

В тази статия ще ви представим 10-те най-интересни употреби на аспирина извън медицината, които определено ще променят живота ви!

Революционно за COVID-19: Аспиринът озаптява заразата и пази от смъртРеволюционно откритие за лечението на коронавирусна инфекция може да облекчи значително битката със …Oct 27 2020vijti.com

аспирин таблетки

10 трика с аспирин , които всяка жена трябва да знае

1. Ухапвания от насекоми

Ако използвате аспирин за ухапвания от насекоми, това може да помогне за намаляване на инфекцията.

ухапване от комар

Всичко, което трябва да направите, е да смачкате 1 таблетка аспирин и да я разтворите във вода. Нанесете върху ухапването и ще почувствате облекчение.

2.Почерняла кожа под мишниците

Тъмната кожа в областта на подмишниците е много често срещан проблем. Жените се сблъскват с този естетически проблем всеки ден и това се отразява на самочувствието им. Аспиринът може да помогне за решаването на този проблем!

тъмни подмишници

Просто смачкайте 2 таблетки аспирин и разтворете в ½ чаша топла вода. Нанесете разтвора върху подмишниците.

Оставете го да действа 1 час. Измийте с много вода.

Можете да повтаряте тази процедура всеки ден, докато видите добри резултати.

3. Премахва пърхота

пърхот

Натрошете 2 таблетки аспирин. Добавете ги към шампоана, който използвате. Измийте косата си както винаги. Това ще помогне за ефективно премахване на пърхота.

4. Премахва акнето

Аспиринът помага при кожни проблеми, тъй като съдържа салицилова киселина.

акне по кожата

Натрошете 1 таблетка аспирин. Смесете с няколко капки вода. Нанесете върху мястото, където имате акне, преди да си легнете. Оставете за една нощ.

На сутринта измийте лицето си със студена вода. Повтаряйте този процес всяка вечер преди лягане. Не използвайте този метод, ако кожата е раздразнена!

5. Премахва петна от пот върху дрехите

Ако имате петна от пот по дрехите си, аспиринът ще ви помогне! Натрошете 2 таблетки аспирин.

петна по дрехите

Разтворете ги в чаша топла вода. Нанесете тази смес върху петната. Оставете дрехите си за една нощ. Изперете ги сутринта, както обикновено. Петната ще изчезнат.

6. Омекотява и премахва удебелената кожа и мазолите от краката.

Ако забележите, че кожата на краката ви е станала твърда на места поради прекомерен натиск или триене, то няма място за паника.

Това е често срещан проблем, който е труден за лечение, но аспиринът може да ви помогне.

груби пети

Трябва да смачкате 7 таблетки и да ги смесите с ½ чаена лъжичка лимонов сок. Можете също така да добавите малко вода, ако искате.

Нанесете тази паста директно върху струпеите и увийте краката си в топла кърпа. След това ги покрийте с найлонова торбичка.

Оставете за 10 минути. След това разтрийте изсъхналия аспирин и отстранете внимателно. Можете да повтаряте тази процедура всеки ден, докато не забележите, че струпеите са изчезнали.

7. Маска за лице

Маска за лице на основата на аспирин може да ви помогне да омекотите и почистите кожата си. Тя също така ще я излекува.

аспирин за хубава кожа6

Просто смачкайте 5 таблетки аспирин и ги комбинирайте с 2 чаени лъжички натурално кисело мляко. Нанесете тази маска върху лицето.

Оставете да действа 20 минути. След това изплакнете обилно с вода.

маска с аспирин

След това нанесете малко овлажняващ крем. Този процес трябва да се повтаря в продължение на 2 седмици. Ще забележите, че кожата на лицето ви е станала по-мека и чиста!

8. Отстранява пяната

Натрупвания от пяна и сапун често се събират около нашата вана или мивка. И никак не изглеждат добре.

сапунена пяна

Аспиринът може да ни помогне! Натрошете 5 таблетки аспирин и смесете с течен почистващ препарат.

Напръскайте върху мястото, което искате да почистите. Оставете да действа 30 минути. След това избършете с влажна кърпа.

Веднага ще премахнете всички пяна и други отлагания.

9. Придава блясък на косата.

С течение на времето косата ни губи плътност и блясък, но аспиринът може да ни помогне да си я възвърнем. Смесете 8 натрошени таблетки аспирин с 1 чаша вода.

лъскава коса

Нанесете върху косата. Оставете за 15 минути. След това измийте косата си с много вода.

Косата ви ще бъде блестяща и по-копринена от всякога! Можете също да добавите 5 смачкани таблетки аспирин към шампоана, който използвате.

10. Удължава дълголетието на цветята.

букет цветя

Вашите цветя ще цъфтят много по-дълго с аспирин. Добавете 1 смачкана таблетка аспирин към вазата с откъснатия букет и ще забележите разликата!

Аспиринът не е просто болкоуспокояващо! Това е невероятен помощник с много приложения, които улесняват живота ви, затова опитайте тези трикове още днес!

аспирин шишенце

Не забравяйте да споделите полезни съвети с приятели!

Проф. Иво Петров разкри с кое лекарство се пази от К-19 и трябва ли да пием аспирин профилактичноТрябва да се внимава с профилактичното пиене на Ацетилсалицилова киселина (Аспирин). Това заяви в еф…Dec 24 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!