Падна тайната на най-вкусните картофки с копър и чесън

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Картофите са един от най-масовите продукти, които присъстват на трапезата ни всеки ден. Освен че са вкусни, те съдържат и извънредно полезните за човешкия организъм витамини B3, B5, B6, С, К и J. Слагаме ги в много от най-вкусните български манджи, но и самостоятелно приготвени, те имат с какво да ни изкушат.

Само за истински ценители: Пълнени с кайма картофкиКартофът е универсален продукт! Важен компонент е на не една манджа. Върви и самостоятелно – та кой …Jul 18 2021vijti.com

Предлагаме ви една от най-добрите бабини рецепти за вкусни картофки с копър и чесън на фурна. Тайната й се крие в това, че преди да се кротнат във фурната, те се бланшират във вряла вода за няколко минути, след което стават истински деликатес.

Необходими продукти:
✔️ 500 грама картофи;
✔️ 1 супена лъжица ябълков оцет;
✔️ 2-3 супени лъжици зехтин екстра върджин;
✔️ 2 скилидки чесън;
✔️ 2 щипки сол;
✔️ една връзка пресен копър.

Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса. Измийте и обелете картофите, след което ги нарежете на кубчета. Ако са по-дребни, може да се нарежат на половинки и четвъртинки. В тенджера кипнете вода и бланширайте в нея картофите за 7-8 минути.

Вземете подходяща тава и покрийте дъното й с хартия за печене.
Отцедете картофите и ги разстелете равномерно в тавата. Добавете около 100 милилитра от водата, в която са бланширани. печете в продължение на 30 минути, като в последните 5 качете тавата в най-горна позиция или използвайте вентилатора, за да добият златист цвят.

Измийте и нарежете на ситно копъра. Смесете го със счукания чесън, зехтина, оцета и солта. Когато картофите са готови, ги овкусете с получената смес и ги оставете за няколко минути да поемат от ароматите. Сервирайте ги топли.
Да ви е сладко!

Вече ще готвите пресните картофки само така: Набождаш, покриваш с беконче и чесънче, и става мозък! Топи се като масло: Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Отлична рецепта за …Jun 25 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!