Само за истински ценители: Пълнени с кайма картофки

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Картофът е универсален продукт! Важен компонент е на не една манджа. Върви и самостоятелно – та кой не обича пържени, задушени и дори варени картофи, или пък пюре? Хубавото е, че се готви бързо и лесно, пък не е трудно да сътвориш истински кулинарен шедьовър, за който да се говори след това дълго време.

Рецептата, която ще ви предложим в това отношение е малко по-различна. Просто е с една идея по-пипкава. Но затова пък шедьовърът, който ще направите, ще е достоен и за кралско угощение. Пълнени картофи с кайма. Неземна вкусотия.

Само 2 тиквички, 400 г кайма, чесън, кашкавалче и ще облизваш пръсти до утре вечер!Страхотно ястие от тиквички и кайма , с което ще се облизвате цяло лято – докато го има на пазара на…Jul 8 2021vijti.com

Ето и необходимите продукти:
✔️ 15 картофа
✔️ 250 гр. мляно месо
✔️ 1 глава лук
✔️ доматено пюре на вкус, сол, черен пипер и кимион (по желание) на вкус
✔️ 50 гр. заквасена сметана
✔️ 50 гр. масло

Обелете картофите, измийте ги хубаво и ги издълбайте в средата. За целта има специални лъжички със сферичен накрайник, но и със заострена чаена лъжичка ще свършите работата. Сложете картофите в кипяща вода, изчакайте отново да заври и ги оставете за 8-10 минути, така че да се сварят до полуготовност. Нарежете лука на ситно и го смесете с каймата, солта и пипера.

По желание можете да добавите и малко кимион. Напълнете картофите със сместа и ги сложете в дълбока тава с отвора нагоре. Трябва да са плътно наредени. В отделна купа смесете сметаната с малко сол, налейте малко вода и разтопеното масло. Разбъркайте и залейте с получената течност картофите. Можете да добавите и доматен сос за по-богат вкус. Печете ги 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Да ви е сладко!

Половинка кайма, шепа кашкавал и забравяш за кюфтета и шницели! Топ на бързите вечери: Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Днес имаме за в…Jun 18 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!