Как да изгоним мравките от дома си, преди те да изгонят нас

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лятната наслада понякога може да бъде развалена от едно неприятно явление – насекоми. На инстинктивно ниво хората изпитват страх и отвращение към тях. И с основателна причина: в хода на еволюцията ясно научихме, че насекомите хапят, разпространяват инфекция и развалят храната.

Самият човек ги привлича със своята жизнена дейност. Вземете например мравки. Залепени мръсни чинии, трохи на пода и масата, боклук, който е в кофата от няколко дни – за тях е просто „обещаната земя“.

КАК ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ МРАВКИТЕ ЗАВИНАГИ

Инвазиите от мравки често се случват през лятото. Домашните мравки са безопасни, макар и непривлекателни на външен вид. Най-неприятното е, че малки неканени гости влизат в жилищните помещения, пълзят по мебели и кухненски прибори, попадат в захарница и като цяло са разстроени от присъствието си по всякакъв възможен начин.

Находчива пенсионерка Олга Павловна знае как да се отърве от мравките в къщата завинаги без вредни химикали, методи, които са безопасни за деца и домашни любимци.

Тайната на нейната победа над пълзящата гилдия е карамфиловото масло . „Винаги имам етерично масло от карамфил у дома. Винаги го взема със себе си на път, защото отблъсква комарите. И сега също съм убедена, че мравките също се страхуват от масло от карамфил! “ – споделя своя опит мъдрата жена. Тя просто нанася няколко капки ароматно масло във всеки ъгъл на стаята и мравките веднага изчезват

За покриване на голяма площ от къщата се приготвя специална смес от карамфил. Ще ви трябва чаша топла вода и 5-6 капки етерично масло от карамфил. Разбъркайте добре разтвора, попийте го с парцал и избършете подовете във всички стаи.

Такъв прост метод ще изплаши насекомите и те ще изчезнат от къщата за по-малко от ден. Факт е, че мравките не могат да понасят фенол, отровно вещество, съдържащо се в карамфиловото масло. За смъртта на насекомите е достатъчно много малко количество такава отрова. Не се притеснявайте, веществото е безопасно за животните и хората.

Можете да си приготвите спрей с етерични масла, който е удобно да вземете със себе си на път. Доказано е, че подобно средство е отлично средство за отблъскване на кърлежи! За да го приготвите, изсипете 1 чаена лъжичка в чаша вода. етерични масла от карамфил и здравец, 1 с.л. алкохол, изсипете в бутилка с пулверизатор и разклатете добре сместа преди употреба.

Третирайте пътеките за мравки с този продукт веднъж на всеки 3 дни и мравките ще напуснат дома ви. Разтвор от карамфил може да се пръска върху дрехите и кожата, за да отблъсне кърлежите. Между другото, продуктът перфектно предпазва животните от насекоми, които смучат кръв.

Имайте предвид, че маслото от карамфил е полезно за здравето, неговият аромат помага за повишаване на имунитета и укрепване на тялото . Използва се при настинки и инфекции като антивирусно и антибактериално средство.

Имате ли мравки във вашия апартамент? Какви методи за справяне с тях се оказаха най-ефективни? Споделете своя опит. Не забравяйте да споделите тази полезна информация на нашата страница!

Защо всички започнаха да солят пред вратата и прага сиГледам съседката соли пред прага на вратата си, като разбрах защо, да видиш ти как взех веднага и аз…Mar 24 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!