СКАНДАЛНО: Илчовски разкри престъпната схема как се краде от българските пенсии (ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Комисията по ревизия на Министерски съвет през последните 10 години вече повече от два часа изслушва агробизнесмена Светослав Илчовски.

БИВОЛЪ: НСО вече охранява агробизнесмена Светослав ИлчовскиОт разследващия сайт пуснаха нова информация относно агробизнесмена НСО вече охранява Светослав Илчо…May 7 2021vijti.com

На въпрос на медиите как се краде от пенсионни фондове той обясни следното: „Надуваме цената на едно търговско дружество, което се листва на фондовата борса, с кух оборот, който няма право това дружество да бъде на фондовата борса, защото на това дружество оборотите не му отговарят. Това се доказва за 2 часа в прокуратурата.

Надуват оборота и започват да продават акции, които нямат тази стойност заради кухия оборот. Вместо тези пенсионни дружества, които са ги купили, тези акции да печелят за нашите пенсии, ние губим от нашите пенсии.

В така описаната от бизнесмена пред Народното събрание картина най-точно се вписва операцията по продажба на съществуващи акции и увеличение на капитала чрез издаване на нови, които направи фирмата „Градус“ през май 2018 г.

Т.нар. IPO тогава беше приемано с голямо въодушевление, заради мащабите си като целта наистина е набирането на 100 млн. лв.

Предложени са 55.5 млн. акции при ценови диапазон 1.80-2.35 лв. за акция. Записани са 45 млн. акции на цена 1.80. Това оцени компанията на близо 450 млн. лв.

След приключване на публичното предлагане става ясно и кои са новите акционери. И това наистина са най-вече пенсионни фондове, което не и толкова изненадващо.

ВИДЕО: ДНЕВНИК

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!