1 година след смъртта му: завещанието на Милен Цветков

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

365 дни след смъртта на Милен Цветков минаха бързо и безвъзвратно. Виновен за убийството му уви още няма. Комбинация от много фактори прави така, че срещу параграфа за неговата смърт към момента седи – неизвестен.

Вчера роднини, приятели и колеги на Милен Цветков се събраха на панихида, за да почетат паметта на журналиста.

Дъщерята на Милен Цветков даде първото си интервюКалина Цветкова живее в Хага, Нидерландия. Завършва международно и европейско право и след няколко с…Apr 16 2021vijti.com

Той загина в катастрофа навръх Великден миналата година, след като джип, управляван от Кристиян Николов, се вряза в колата му. Почти 1 година след смъртта му, делото срещу 23-годинният обвинен в умишлено убийство и употреба на коктейл от наркотици, продължава.

„Трябва да го помним като пример за истински журналист, който от самото начало искаше да бъде такъв, развиваше се и мисля, че стана такъв. Благодарение на чувството му за самоирония, той успяваше да извади от събеседниците си много от темите, които те се опитваха да скрият”, каза Камен Воденичаров.

Това е завещанието на Милен Цветков. Завет, който трябва да пазим и почитаме.

Този завет се изпълнява плътно от сина му Боян и последната му любов Милена. Момчето още от ранни години вече има рубрика с ученика на Милен – Даниел Петканов. В канала на „лудия репортер“ двмата говорят по актуални теми, а това, че малчугана има подход и богата обща култура още в тази ранна възраст е очевидно.

Последната и голяма любов на Г-н Цветков – Милена Иванова пък написа книгата “379 дни с Милен Цветков”, чийто редактор е Георги Тошев.

Иванова започва да я пише, за да се справи с мъката и болката от загубата на любимия си човек. Споменава на Тошев за нея, след като дава интервю пред него преди няколко месеца. Той, като опитен журналист, имал съмнения дали текстът ще е достатъчно автентичен.

Тошев познава добре Цветков от около 30 години. С Милена се среща през общи познати едва след инцидента, който отне живота на телевизионния водещ. Когато прочита текста ѝ, Тошев вижда, че тя е направила честен разказ, който не претендира да e биография на Цветков.

Книгата обрисува с думи как двамата се запознават още когато тя гостува в предаването му. “След това се шегувахме – гледахме интервюто и това, което каза Милен, е, че още тогава се забелязва, че телата ни са се харесали и че ще има продължение”, разказа преди време Иванова именно пред Георги Тошев.

“Това е личен неин разказ, няма пикантерии или глупости, написан е с уважение към децата му”, допълва той.

В “379 дни с Милен Цветков” има текстове и от негови приятели и колеги. Сред тях са журналистите Георги Милков, Ники Кънчев и др.

“Милен беше чешит, беше рязък, но беше личност, а за личностите трябва да се пише”, казва Тошев.

Телевизионният водещ си отиде след зловеща катастрофа на 19 април 2019 г.

Приятелката на Милен Цветков Милена: Възмездие има! Дори когато няма правосъдиеМилена Иванова е икономист по образование, но отрано разбира, че нумерологията e нейното призвание. …Apr 13 2021vijti.com


Източник: 7dnibulgaria

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!