Групата на Слави / СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Председател на Асоциацията на преработвателите на биологични пчелни продукти в Република България и председател на управителния съвет на предприятие за преработка на биологични пчелни продукти в село Камбурово, община Омуртаг. “Досега бях общественик, не политик. Но след референдума, иницииран от Слави Трифонов, разбрах, че единственият начин да промениш политиката е, като влезеш в нея”, казва Русев. Той е живял и учил в Полша.

Васко Кръпката: Слави е кукла на конци, щедро спонсорирана от една газова компанияОтявленият рокаджия Васко Кръпката говори пред „Faktor.bg“ относно чалгата в политиката. Или по конк…Apr 10 2021vijti.com

Групата на Слави

Образован, интелигентен и страхотно духовит. Обича високите скорости и мрази лицемерите.

Това накратко е Тошко Йорданов Хаджитодоров, който освен партиен деятел е и главният сценарист в екипа на Слави Трифонов и водещ на публицистичното предаване “Студио Хъ”.

Той е роден през 1970 г. в Ямбол. Завършва Националната гимназия за древни езици и култури “Константин-Кирил Философ” през 1989 г.

“В класическата гимназия отидох заради амбициите на майка ми, която беше прочела някъде, че има такава гимназия, много престижна, и реши да прати гарджето там, пък аз взех, че влязох”, разказва той.

Истината обаче е, че много харесва историята и попада в правилното училище. Когато неговите набори трябва да учат в УПК – учебно производствен комплекс, който по онова време заместваше последния 11-и клас с цел гимназистите да придобият някаква професия (поредна краткотрайна реформа), за класическата гимназия има изключение.

Учениците там трябва да изберат дали последните 2 години да учат история или класически езици на университетско ниво. Йорданов избира история, а след това завършва същата специалност и в Софийския университет.

Впрочем е много запален и по спорта. Като малък е тренирал акробатика, лека атлетика, туристическо ориентиране и даже бил приет в спортно училище. В крайна сметка баща му, който е завършил ВИФ и е работил като треньор по футбол, му повлиява да избере класическата гимназия.

После в университета Йорданов тренира близо 5 години киокушин карате.

Запознава се със Слави Трифонов през 1992 г., когато печели конкурса за сценаристи в “Ку-ку” заедно с Ивайло Вълчев и оттогава е част от екипа на популярния водещ.

Впрочем заедно с Ивайло Вълчев и Николай Русакиев Тошко е и един от авторите на първия български телевизионен мюзикъл след 1989 година – “Братът на Бай Ганя Балкански”, режисиран от Хачо Бояджиев за БНТ. Музиката е на Стефан Димитров.

Освен това в съавторство с Русакиев написва повечето от песните за албума на “Ку-ку” – “Шат на патката главата”.

През 2015 г. заедно със Слави Трифонов и колегите си сценаристи създават инициативен комитет за провеждане на национален референдум за промяна на политическата система. На 12 май 2016 г. защитава референдума по време на дебатите в Народното събрание с думите: “Вие не сте над народа! Вие не сте богове! Вие не сте императори! Вие трябва да спазите закона!”.

От 4 ноември 2019 г. Тошко Йорданов вече има собствено предаване – публицистичното “Студио Хъ” по тв 7/8. Именно за него получава специалната награда за журналистика “Свети Влас” през 2020 г.

Женен е, има син – Сибил, но не обича да говори за семейството си, защото това е твърде лично.

Александър Вълчев

разбира какъв иска да стане,

след като гледал “Ку-ку”

Групата на Слави

“Преди това не съм знаел какъв искам да стана, но след като гледах “Ку-ку”, вече знаех. Такъв и станах”, така Александър Вълчев обяснява професионалната си ориентация.

Още като ученик започнал да пише смешни материали и ги пращал по пощата до шоуто, а после толкова се радвал, като чуел нещо свое в предаването.

Вълчев е роден в Смолян, живял е в село Бостина и е възпитаник на Техникума по механотехника в града. По-късно завършва УНСС.

Много популярна сред смолянчани през кампанията стана неговата реплика: “За тях – пачки и чекмеджета, за нас – фасуль и патета!”.

Филип Станев: Ако попадна

сред англоезични канибали,

ще бъда сготвен по

най-вкусния начин

Групата на Слави

Подобно на всички сценаристи, които работят в продуцентската компания “7/8” и за предаванията ѝ, и Филип Станев става част от нея след конкурс. Спечелил го, той започва работа в “Шоуто на Слави” със старта на предаването през 2000 година.

Станев е роден през 1974 г. в София. Завършва Софийския университет “Св. Климент Охридски” с две специалности – журналистика и педагогика.

Владее английски език, но по собствените му думи нивото е такова, че “ако попадна сред англоезични канибали, ще бъда сготвен по най-вкусния начин”.

Първото си литературно произведение сценаристът пише още в пети клас. Озаглавява го “Експедиция до Саламандър” и описва пътешествието на група смели астронавти до планета – двойник на Земята в далечна галактика, след края на света, някъде през 2010 г.

Запален фен е на “Левски”, но е най-щастлив със семейството си, защото има “най-прекрасната жена – Калинка, и най-прекрасния син – Борис”.

Ивайло Вълчев – нежният

поет сред сценаристите

Групата на Слави

Освен сценарист Ивайло Вълчев е изключително талантлив поет.

Той е син на големия бургаски поет Ваньо Вълчев, автор на една от най-известните песни – “Телефонна любов”. Писал е и текста на “Огън от любов”, “Тази вечна любов” и много други.

Синът, роден на 9 януари 1972 г. в Бургас, не остава по-назад. Завършва Френската гимназия в родния си град, като впрочем печели и национална олимпиада по френски език. Именно той е авторът на емблематичната песен на Слави Трифонов “Френската гимназия”.

Като малък е ходил на седмична детска градина извън Бургас близо до военната база “Атия”.

Ивайло Вълчев завършва българска филология в Софийския университет. Още второкурсник, участва в конкурс за сценаристи и започва работа в телевизионното предаване “Ку-ку”. Заради него оставя ученето на втори план и дори отлага държавните изпити за по-късен етап.

От 1992 г. е сценарист на телевизионните предавания “Ку-ку”, “Каналето”, “Хъшове”, “Шоуто на Слави”, “Файв Старс”, “Сървайвър”, “Мюзик Айдъл”, “Пей с мен”, Lord of the Chefs, “Младост 5”, “Гласът на България” и др. Сред тях е и последната му изява в “Шоуто на сценаристите” в тв 7/8.

Като отговорен редактор е част от екипа, издавал вестник “Ку-ку”. Участва и в създаването на различни тв и радиореклами и рекламни кампании.

През цялото време не спира да пише поезия, както и текстове за песни. Според колегите си сценаристи е гениален и много скромен, въпреки че е написал всички хитове на Слави Трифонов.

Едва 22-годишен е, когато се вдъхновява за текста на “Гергьовден” заедно с други песни в албума “Рома тв” през 1994 г. Пише текстове и за албумите “Нека ме боли”, “Едно ферари с цвят червен”, “За крадец не ставаш, сине”, “Революция в главата”, “Ад и рай”.

Неговото творчество обаче не е запазена марка за Слави и “Ку-ку бенд”, тъй като Вълчев пише текстове и за много други български певци и групи, както и сценарии и песни за театрални постановки.

Драгомир Петров

е млад татко

Групата на Слави

41-годишният Драгомир Петров е млад татко, след като преди 2 седмици любимата му Надя Иванова го дари със син. Това е третото му дете, тъй като сценаристът има и две дъщери от първата си съпруга.

Новата му любима е позната като водеща на едновремешното предаване на БНТ “Елит”. И докато таткото ще се занимава с парламентарни дела, след като беше избран за депутат, хубавата актриса най-вероятно ще замине за морето. След 2 седмици там започва да се снима вторият сезон на сериала “Съни Бийч”, в който тя участва и засега е потвърдила ангажимента си към продуцентите.

Драгомир Петров е роден на 28 август 1972 г. в Кубрат. Завършва Техникум по биотехнологии “Мария Кюри” в Разград със специалност “Биотехнологичен синтез”. Присъединява се към екипа на Трифонов през 1997 г. По онова време е репортер на вестник “Екип 7” в Разград, а също и автор на предаването “Проблем шоу” в местното общинско радио. Точно за радиото взема интервюта от Слави и лицата на “Каналето”, пристигнали за концерт в местността Сборяново край Исперих. Тогава се договаря с тях да създадат заедно нова радиорубрика – “Славата на Слави”. Шефът му обаче категорично отказва, като заявява: “Аз от хора, които пеят “Ще ти скъсам г_за”, нищо не искам!”.

Трифонов научава това и кани Петров в екипа си. “Нямах очаквания. Просто много ми се работеше тази работа”, казва сценаристът.

Днес вероятно има идея как ще се оправи държавата, макар че навремето е съвсем наясно кога ще се случи това: “Все още, като гледаме старите български филми, продължаваме да се смеем на социалистическия хумор. Докато има хора, които все още разбират този хумор, едва ли ще се оправим.”

Слави предлага жена за шеф на парламента?„Има такъв народ“ ще предложи своята юристка за председател на 45-ото Народно събрание, научи Lupa.b…Apr 10 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!