1л прясно и 1л кисело мляко, 6 яйца, 4 л. сол- 1 вечер оставяте в хладилника и на сутринта мажете

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всички знаем колко важна е храната сутрин. Закуската ни дава енергия и сила за продуктивна работа, а яденето сутрин допринася за по-добър метаболизъм. Въпреки това, не винаги е възможно или имаме желанието да приготвяме нещо за сутринта.

Масло не купувам – вътре има Бог знае какво! От години си правя домашно – от 1 литър стават 700 гр. чисто масло: Ако не сте доволни от качеството на закупеното в магазина масло , можете лесно да го направите у до…Mar 23 2021vijti.com

Ако сутрин нямате време за готвене, тогава черен хляб със сирене с подправки и кимион са идеалната възможност за закуска. Те могат да бъдат направени за няколко секунди и просто да ги вземете със себе си на работа, ако нямате време да ядете у дома.

Но приготвянето на домашно сирене все още отнема няколко часа от вас, така че е по-добре да го направите предварително. А редакторите ни вече са подготвили отлична рецепта за вас!

Как да си направим сирене у дома

СЪСТАВКИ

1 л кисело мляко
1 л прясно мляко
6 яйца
4 ч. л. сол
1/3 чаени лъжички червен пипер
щипка кимион
1 скилидка чесън
малка купчина различни билки: копър, кантарион, зелен лук

ПОДГОТОВКА

За да започнете, изсипете прясното и киселото мляко в тенджерата и го сложете на печката, изчакайте, докато млечната смес се загрее добре (но няма нужда да заври). Докато чакате, разбийте яйцата със сол и когато сместа стане гореща, изсипете яйцата и разбъркайте на слаб огън, докато суроватката се раздели.

След изключване на топлината и се оставя да се охлади сместа за около 2 минути.

Вземете гевгир, сложете го с марля, сгънете в 2 слоя, и изсипете маса там. Смелете чесън и добавете към сиренето заедно с червен пипер.

Разстелете масата равномерно с лъжица, завъртете марлята във възел и оставете сиренето да се отцеди.

Когато суроватката е напълно източена, навийте тензухата и сложете сиренето на чинията. На върха на сиренето, покрити с марля, поставете затворен буркан с вода: той ще изпълнява ролята на потисничество, за отстраняване на излишната влага.

Остава само да оставите сиренето в хладилника за през нощта, а на сутринта вече ще получите вкусна закуска.

Надяваме се, че рецептата ви харесва. Не забравяйте да споделите как да направите сирене у дома с приятелите си в социалните мрежи!

Копринен сладкиш без захар, брашно и масло! Цяло лято го ям и не спирам да слабея – само 100 калории на парче: Ако внимавате за фигурата си, но обичате вкусотии, тогава ви предлагаме да приготвите диетичен дес…Aug 29 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!