Германски учени са открили причината за проблемите с ваксината на „АстраЗенека“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Германски учени обявиха, че са открили причината за тромбозите при прилагане на ваксината на „АстраЗенека“ при някои реципиенти. Освен това има средство, което напълно предотвратява последиците от подобни нежелани реакции. Изследователи от университета в Грайфсвалд са установили, че при някои пациенти препаратът предизвиква твърде силен отговор, който кара тялото им да произвежда тромбоцити. Учените са изследвали кръвта на шестима пациенти с тромбоза. При всички ваксината е активирала тромбоцитите в кръвта. Това обикновено се случва при рани – тогава се активират тромбоцитите и предизвикват съсирване на кръвта и затваряне на раната.

Още двама медици починаха с тежки тромбози след ваксиниране с АстраЗенекаЗа още 2 случая на медици съобщиха от Дания. Те са получили тежки тромбози след ваксиниране с АстраЗ…Mar 20 2021vijti.com

При някои хора ваксината предизвиква активиране на механизъм, който води до образуване на съсиреци в мозъка. Тъй като този механизъм е бил ясно идентифициран от изследователите, е било възможно и веднага да се намери точното лечение за такива състояния.

Лекарства има и те са 100% ефективни. Не могат да бъдат предписвани профилактично, а само при настъпване на усложнения. Лечението предотвратява образуването на тромб.

Междувременно Германия не изключва договори с Русия за доставки или производство на ваксината „Спутник V“, дори и без одобрение на европейско ниво.

Йенс Шпан – министър на здравеопазването на Германия: В близък контакт сме с руската страна и мога да си представя сключването на договори за доставка на ваксината, и то в кратки срокове. Предпоставката е, че трябва да разберем за какви обеми и срокове можем да говорим. Всъщност подкрепям действие тук на национално ниво, ако ЕС не направи нещо.

Досега Берлин подчертаваше многократно, че условие за използването на руската ваксина е одобрението ѝ от Европейската агенция по лекарствата. Премиерите на шест федерални провинции вече изразиха подкрепата си за употреба на „Спутник V“.

Норвежки учени: Съсиреците след ваксинация с „АстраЗенека“ са имунен отговор на организмаТе са открили „специфични антитела, които показват картина, позната от други области на медицината и…Mar 18 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!