Още двама медици починаха с тежки тромбози след ваксиниране с АстраЗенека

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

За още 2 случая на медици съобщиха от Дания. Те са получили тежки тромбози след ваксиниране с АстраЗенека, единият е починал от инсулт.

„The Capital Region of Denmark” – органът, който управлява държавни болници в Копенхаген, заяви, че член на медицински екип е починал, втори е получил тежка тромбоза по-малко от 14 дни след като са им били поставени двете дози от ваксината на „АстраЗенека”.

Норвежки учени: Съсиреците след ваксинация с „АстраЗенека“ са имунен отговор на организмаТе са открили „специфични антитела, които показват картина, позната от други области на медицината и…Mar 18 2021vijti.com

Датската агенция по лекарствата потвърди, че е получила два „сериозни доклада“ за тежки последствия след ваксиниране, без да дава повече подробности.

Няма данни за това кога болничният персонал е проявил първи симптоми на тромбозата.

Някои страни, включително Германия и Франция тази седмица, възобновиха употребата на ваксината на „АстраЗенека”, след като съобщенията за случаи на редки мозъчни кръвоизливи бяха докладвани от учени и лекари.

Дания, която спря употребата на ваксината на 11 март, все още не е възобновила употребата й.

Европейската агенция по лекарствата ЕМА, заяви в четвъртък, че все още е убедена, че ползите от ваксината надвишават рисковете.

Директорът на Европейската агенция по лекарствата (EMA) Емър Кук заяви, че експертите му не могат окончателно да отхвърлят връзката между инцидентите с тромбози и инсулти и ваксината при разследването на 30 такива докладвани инцидента.

„АстраЗенека”, която разработи препарата съвместно с Оксфордския университет се защити, заявявайки, че сред повече от 17 милиона души, получили доза в ЕС и Великобритания, не са открити доказателства за повишен риск от образуване на тромбози.

Създателят на „Спутник V“ посочи защо се образуват тромби при ваксината на „АстраЗенека“Според думите на академик Гинцбург, възможно е това да се дължи на некачествено пречистване на препа…Mar 18 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!