Бабината пъстра зеленчукова супичка: Идеална е за постите, вкусна и пълна с витамини

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Започнаха великите пости и много от хора, които ги спазват, сигурно изпитват трудности в изготвянето на дневното си меню. Точно затова ще ви предложим рецептата за една пъстра зеленчукова супа, която има неизброими преимущества. Най-важните – страшно е вкусна и е пълна с витамини. А и е много лесна за изпълнение, подходяща дори и за пълни дебютанти в кухнята. Идеална е, разбира се, и за тези, които не постят.

Лятно пречистване със супа: Ядеш на корем и край с възпалението, тлъстинките и стомашните проблеми! Когато става въпрос за пречистване на организма със супа , можете да сте сигурни, че процесът е ес…Jun 23 2020vijti.com

Ето и необходимите продукти:
✔️ картофи – 2 броя,
✔️ моркови – 1 брой,
✔️ домати – 1 брой,
✔️ чушки – 1 брой,
✔️ целина – 1/4 глава,
✔️ пащърнак – 1/2 корен,
✔️ фиде – 30 грама,
✔️ магданоз – 1/2 връзка,
✔️ сол – ½ чаена лъжичка,
✔️ олио – 3 супени лъжици.

Първата ви задача е да почистите и измиете зеленчуците. След това ги нарежете на малки кубчета с еднакъв размер. Сипете два литра вода в голяма тенджера и поставете на котлона. Когато заври добавете половин чаена лъжичка сол и три супени лъжици олио. Изсипете във врящата вода морковите, целината и пащърнака, изчакайте една-две минути, след което отнемете от огъня и поставете капак на тенджерата.

След десетина минути добавете и картофите и чушката. Повторете същата процедура за завиране – усилете огъня, след като водата кипне изчакайте една-две минути, намалете силата на котлона и отново сложете капака. След още десетина минути добавете и нарязания на ситно домат, без този път да правите каквото и да е – просто го сипете в тенджерата и отново затворете с капака.

След като зеленчуковата супа е почти готова добавете и начупеното на дребно фиде и изчакайте до пълното му сваряване, т.е. още 7-8 минути. След като свалите тенджерата със зеленчукова супа от котлона добавете и ситно нарязания магданоз. Това е!
Да ви е сладко!

Ирина Тенчева отслабва с Ангелска супа – ето рецептата (Снимки): Ирина Тенчева е всеобща любимка у нас още от времето си на ТВ-водеща. Понастоящем се изявява преди…Feb 14 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!