Професионален блат за торта – не спада, става мек и порьозен, и попива много сироп и крем:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Един от изпитаните и общо взето безопасни варианти за празничен десерт е пандишпанът , който успешно може да се превърне в торта-шедьовър, ако го гарнирате с крем и украса. За всички, които обожават домашните печива, днес решихме да дадем рецептата за професионален блат за торта , с който няма шанс да се провалите.

Пандишпаненият блат , който ще ви представим днес, е просто перфектен – не спада при печене, мек и порьозен е, а освен това е и много вкусен. Може дори да си го хапвате самостоятелно, защото е достатъчно влажен и вкусен.

Ето и рецептата за идеалният блат за торта :мек блат за торта

Професионален блат за торта

Продукти:

яйца – 4 бр.

сол – 1 щипка

захар – 120 г (6 супени лъжици без връх)

ванилова захар -15 г (3 ч. л.)

пшенично брашно – 120 г (6 супени лъжици без връх)

прясно мляко – 40 мл

растително масло – 40 мл (4 супени лъжици)

Количеството съставки е изчислено за форма с диаметър 18-20 cm.

мек блат за торта

Приготвяне:

Първо, разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Добавете щипка сол към жълтъците и разбийте добре. След това добавете щипка сол и към белтъците, разбийте ги до пухкавост. След това смесете захарта с ваниловата захар и на 3 етапа добавете сместа към белтъците, като ги разбивате до стабилни връхчета. Накрая смесете внимателно белтъците и жълтъците, като разбърквате с шпатула отдолу-нагоре, за да не спадне обемът.

белтъци и жълтъци

Пресейте брашното в получената маса и внимателно разбъркайте тестото до гладкост. След това, в отделен съд изсипете млякото със стайна температура към растителното масло, разбъркайте добре. След това една по една добавете тук няколко супени лъжици от тестото, докато масата стане много течна.

тесто за блат

Смесете получената смес с тестото, разбъркайте до гладка смес. Ако не сте много сигурни в полученото тесто, добавете 1 ч.л. бакпулвер.

Бавно изсипете полученото тесто в подготвената форма, за да излезе излишният въздух. Изравнете тестото отгоре с шпатула и след това поставете дървена пръчица в центъра на формата: без да вдигате пръчката от дъното, нарисувайте с нея спирала. Накрая ударихме формата няколко пъти на масата, за да излязат излишните въздушни мехурчета.

професионален блат

Пъхнете формата във фурна, загрята до 170 градуса за около 40 минути, през което време в никакъв случай не отваряйте вратичката на фурната. Извадете готовия блат от формата, обърнете го и го сложете да се охлади върху решетка с главата надолу.

изпечен блат

Шоколадов пандишпан за торта от 4 съставки, лошото е, че винаги го изяждат и до тортата не стигаме никога Изпичането на няколко блата за домашна торта е малко досадно. Много по-лесно е да направите един б…Feb 12 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!