Шоколадов пандишпан за торта от 4 съставки, лошото е, че винаги го изяждат и до тортата не стигаме никога

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Изпичането на няколко блата за домашна торта е малко досадно. Много по-лесно е да направите един буен пандишпан и след това да го отрежете. Бие ще ви предложим рецепта за шоколадов пандишпан, с който дори начинаещ готвач може да се справи, стига да следвате стъпките по подготовката.

Този десерт перфектно съчетава богат шоколадов вкус и цвят, както и деликатна пореста структура . Тортата е добре нарязана на необходимия брой слоеве – 2, 3 и дори 4.

Всеки крем ще свърши работа. От друга страна, блатовете не изискват импрегниране и може да бъдат поднесени като самостоятелен сладкиш 

Съставки

Яйце 4бр.

Пшенично брашно 100 g

Какао на прах 50 гр

Захар 200 гр

Бакпулвер 0,5 ч.л.

олио на вкус

 

Подготовка

Отделете белтъците от жълтъците. Охладете белтъците в хладилника, за да ги разбиете по-добре. Разбийте жълтъците с миксер със 100 г захар.

Започнете да разбивате белите с миксер на ниска скорост, след това постепенно увеличавайте скоростта до максимална. Постепенно добавете останалата захар към белтъците, разбити до пяна, включете отново  миксера. Разбийте, докато получите твърда маса, която няма да се разлее, ако обърнете купата.

Добавете разбитите жълтъци към белтъците, внимателно разбъркайте с шпатула отдолу нагоре, за да не се утаи масата. На малки порции добавете пресятото какаово брашно и бакпулвера.

Поставете тестото в намазнена форма за печене. Изпратете във фурна, загрята до 170 градуса за 30-40 минути. Не отваряйте вратичката на фурната по време на печене, в противен случай тестото може да се утаи.

Проверете готовността с клечка за зъби. Оставете горещия пандишпан да се охлади във формата, след което го прехвърлете върху решетка или кухненска дъска. След като се охлади може да се разрязва по дължина на няколко парчета.

Поглезете себе си и семейството си с вкусни домашни десерти често . Приятно готвене!

Без брашно и захар – Шоколадова торта за 5 минути Шоколадова торта без брашно и захар Състав: Яйце – 1 бр. Банан – 1 бр. Какао – 2 ч.л. Н…Dec 26 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!