Тайната за сочно свинско месо на фурна най-сетне е разкрита

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Месото е неизменна част от трапезата на повечето хора. Без значение с или без повод всички го обичаме, но понякога или не се справяме добре в приготвянето му или пък ни е омръзнало от всички традиционни рецепти. Решихме да ви издадем много лесен начин за приготвяне на свинско месо на фурна, пишат от jenata.blitz.bg. То остава крехко, сочно и е безкрайно вкусно. Междувременно ще скъсате с типичните и еднотипни ястия, които сте свикнали да поднасяте на любимите си хора. Рецептата е много лесна и не изисква почти никакви усилия.

„Дойче веле“: Защо храните в Германия са толкова евтини, за разлика от България? 100 грама свинско филе е под 1 евро, а млякото по-евтино от българскотоКак е възможно 100 грама свинско филе да струват под 1 евро, а млякото да е по-евтино, отколкото в Б…Jun 11 2020vijti.com

Продукти:
свинско – 1,5 кг.
сол и пипер
олио – 50 мл.
лук – 3 глави
кисели краставички -2 бр.
яйце – 1 бр.
магданоз – 1 малка връзка
пресен копър – 1 малка връзка
чесън – 2 скилидки
кашкавал – 150 гр.
майонеза – 4 супени лъжици

Приготвяне:
Нарежете свинското на парчета около 1,5-2 см. и ги намачкайте с чук добре от всяка страна. После им сложете сол и пипер на вкус. Сложете готварска хартия в една тава и отгоре олиото равномерно. После сложете нарязаният лък на пръстени, а отгоре наредете месото. Нарязваме на ситно киселите краставички, сваряваме яйцето и го добавяме, нарязваме на ситно копъра и магданоза. Добавяме настърган чесън, рендосан кашкавал, сол, пипер и майонеза и разбъркваме всичко добре. Получената смес нанасяме равномерно върху парчетата месо. Покрийте отгоре с фолио и печете в предварително загрята фурна 60 минути на 200 градуса. След час ястието ще е готово. Така приготвено месото става сочно и крехко. Гарантираме ви, че семейството ви ще оцени вкуса му.

Свинското месо е един от най-често употребяваните за храна от хората видове месо. Както и говеждото, то е табу в някои култури. Това е месо, получавано от свине. Свинята е един от най-старите видове добитък, опитомен преди около 9000 г. Вярва се, че опитомяването е станало или в Близкия изток, или в Китай от дивата свиня. Лесно приспособимата природа и всеядството на това същество позволяват на ранните хора да го опитомят много по-рано от други видове добитък като например говедото.

Прасетата са използвани преди всичко за храна, но хората са използвали кожата им за щитове и обувки, костите им за инструменти и оръжия, четината им за четки. Прасетата имат и други роли в човешката икономика: тяхното поведение при хранене в търсене на корени разрохква земята и я прави по-лесна за оран; чувствителните им носове им помагат да намират трюфели – подземни гъби, високо ценени от хората; всеядната им природа им позволява да ядат човешки отпадъци, като с това спомагат за чистотата на поселищата.

Преди масовото производство и реинженеринга на свинското през 20 век, свинското месо в Европа и Северна Америка е предимно есенна храна и е осигурявано от прасета, идващи в кланицата през есента, след като са израснали през пролетта и са се угоили през лятото. Поради сезонната природа на това месо в Западната кулинарна история, ябълките (набрани през късното лято и есента) са храна, която върви заедно с прясното свинско месо. Достъпността на месо и плодове през цялата година не е намалила популярността на тази комбинация в чиниите на западняците.

Зелето не е само за сарми и свинско – Феноменална зелева запеканка събужда неподозирани вкусови усещания: Обикновено използваме зелето за приготвяне на сарми или в съчетание с различни меса. Но днес ще ви…Mar 8 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!