Лекар и пациент починаха след ваксинация

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Двама души са починали за последното денонощие след поставяне на ваксина срещу коронавирус, става ясно от световни агенции. Единият случай е в САЩ, а другият в Норвегия.

В САЩ лекар е починал малко повече от две седмици, след като е получил ваксината на Pfizer/BioNTech, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на съпругата му. Както е разказала Хайди Некелман, 56-годишният ѝ съпруг Грегъри Майкъл е бил ваксиниран на 18 декември и е починал 16 дни по-късно. „Според мен смъртта му е 100 процента свързана с ваксината.

Няма друго обяснение“, изтъкна Некелман. По думите ѝ Майкъл е водел активен начин на живот, не е пушил, само от време на време е консумирал алкохол. Освен това при изследване на състоянието на здравето му у него не са били открити никакви заболявания. Три дни след ваксинацията мъжът е забелязал червени петна по ръцете и краката си, свидетелстващи за подкожни кръвоизливи. При преглед е било установено, че има остър недостиг на тромбоцити.

В резултат лекарят е бил диагностициран с идиопатична тромбоцитопенична пурпура. Това е заболяване, при което организмът приема тромбоцитите за чужди тела и сигнализира далака да ги унищожи. Лекарите са се опитали да спасят Майкъл, но на 3 януари той е починал от мозъчен кръвоизлив, още преди да се подложи на операция.

Пресслужбата на Pfizer подчерта, че разследват този случай, но засега експертите не виждали пряка връзка между ваксината и смъртта на Майкъл. Препаратът BNT162b2 на американската фармацевтична компания Pfizer и нейния германски партньор BioNTech стана първата ваксина срещу COVID-19, одобрена от Европейския съюз. Трети човек, на когото е била направена имунизация срещу коронавируса в Норвегия, също почина.

Това става ясно от съобщение на администрацията на общината Сула в южната част на страната.  „Мога да потвърдя, че е починал възрастен пациент на болницата ни с основни заболявания. Малко преди кончината му е била направена ваксина срещу Ковид-19“, заяви главният лекар на населеното място Перниле Хегре Сгренсен.

Ваксинацията на 82-годишния пациент е била направена на 5 януари.  Неговата кончина на 6 януари не се свързва пряко с имунизацията, се казва в съобщението на местните власти. Специалистите ще проучат дали ваксината може да е предизвикала леталния изход. На 5 януари Норвежката агенция по лекарствата съобщи за два смъртни случая на хора, няколко дни след като са били ваксинирани.

Ваксинирането с използването на препарата на американската компания „Пфайзер“ и не германския й партньор „Бионтех“ стартира в Норвегия на 27 декември 2020 година. Първи бяха имунизирани настанените в дом за възрастни хора в Осло.

Разделиха се с починалия д-р Николов с емоционално писмо. Урологът загуби битката с коронавирусаОтиде си още един обичан специалист. Загубихме уролога Владимир Николов. Ето как се разделиха с него…Jan 3 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!