COVID-криза: Германия се затвори и за самите германци

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Германските провинции се договориха днес, че жителите на германските райони, в които рисковете от заразата са високи, не трябва да бъдат допускани да отсядат в хотели в други части на страната. Мярката е с цел да се намалят новите случаи на зараза, предаде Ройтерс, като се позова на правителствен документ.

Откриха изчезналата в Германия българка18-годишната Ивелина, която от 25 септември бе в неизвестност в Германия, е открита. Това съобщиха н…Oct 4 2020vijti.com

Това означава, че жителите на Берлин ще могат да отиват на почивка в други части на страната, само ако представят отрицателен тест за коронавируса. Мярката идва дни преди в половината от германските провинции да започне двуседмична училищна ваканция.

В съвместно изявление на федералните и провинциалните власти се призовават всички граждани да не избягват несъществените пътувания в и извън районите, където има по 50 нови случая на зараза на 100 000 души за последните седем дни.

Четири от 12-те окръга на столицата Берлин вече са постигнали или дори превишили това равнище, което означава, че са обявени за рискови зони.

Провинциите Шлезвиг-Холщайн и Северен Рейн-Вестфалия вече обявиха зони с подобен ръст на заразата за рискови и изискват от хората, връщащи се оттам да са под карантина за 14 дни или да представят отрицателен резултат от тест за коронавируса.

Според правителствения документ туристите, идващи от рискови зони в страната, те ще могат да остават в хотелите през нощта само ако представят отрицателен тест, който да е направен в последните 48 часа.

Някои провинции си запазват и правото да налагат по-строги версии на новата разпоредба. Германското правителство вече предупреди, че страната може да изгуби контрол върху пандемията в момент, в който новите случаи на зараза бележат най-високите си нива от април насам, предаде ДПА.

За последното денонощие в страната бяха регистрирани 2828 случая на зараза, което най-много за денонощие от април насам. Общо потвърдените случаи на зараза в Германия възлизат от началото на пандемията на 306 086.

Заразени с COVID-19 от кланицата в Германия са се прибрали в БългарияБроят на заразените с коронавирус в най-голямата месопреработвателна фабрика в Германия продължава д…Jun 23 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!