90 лева вечеря за двама на Слънчака

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лятото официално е в разгара си и е време да грабваме кърпите и да се запътим към родното Черноморие. Дали предпочитате да поплувате в студените води на Черно море, разхлаждайки се от жегата, или искате да се излежавате на шезлонга с коктейл в ръка, всички се питаме едно: колко скъпо ще ни излезе лято 2024?

Цени за настаняване

По данни в началото на сезона се очакваше тази година цените на курортите да са между 10 и 25% по-скъпи. При проверка в платформите за резервации открихме, че в силния сезон (юли-август) цените са с една идея по-високи. Една нощувка в хотел, стандартна двойна стая, на база all inclusive в Слънчев Бряг ще ви струва 322 лв. В същия хотел за една седмица ще ви се наложи да платите 1200 лв. – в зависимост от звездите, които притежава даденото място за настаняване, цените за същите удобства варират.

В по-малко място като Равда средната цена за една нощувка за двама е сравнително по-ниска. В хотел на същата база ще платите 160 лв. на вечер и 942 лв. за цяла седмица, прекарана там.

Ако не сте фенове на хотелите, може да запазите апартамент, който ще ви излезе доста по-евтино. Цените за двама за една нощувка в периода на силния сезон достигат най-много 198 лв. и най-малко 81 лв. Апартаментите не включват много от удобствата, които предлагат хотелите като изхранване, басейн и други, но са също толкова добра алтернатива, за да прекарате един райски ден на плажа.

Бюджетът, който трябва да приготвите извън парите за настаняване, също не е за подценяване, защото една вечеря за двама в ресторант в Слънчев Бряг излиза около 80-90 лв.

Чадъри и шезлонги

Въпросът колко ще плащаме за чадър и шезлонг винаги е тормозил българския летовник. Справката в сайта на Министерството на туризма показва, че цените на плажните принадлежности още се актуализират и не са напълно ясни. Сянката по родните черноморски плажове това лято вероятно ще ни струва повече, след като държавата поиска увеличение на концесионните такси.

Очаква се най-евтино в страна да остане на Северния плаж в Бургас, където по-рано тази година бе съобщено, че плажните принадлежности са по 1,20 лв., а комплектът от два чадъра и шезлонг ще струва 3,60 лв. Предполага се, че и тази година цените на чадърите ще бъдат между 6 и 12 лв., като в Слънчев бряг цената е 10 лв.

Новото онлайн приложение за запазване на чадъри и шезлонги, което стартира миналата година, е все още достъпно, но не се радва на богат интерес. Може да свалите апликацията на телефона и лесно да планирате почивката си. Плащането става онлайн. Много от потребителите обаче се оплакват от работата на самото приложение и предпочитат старомодния начин на хвърлената кърпа и оставените чехли, съобщава bTV.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!