7-годишно момче почина след ужилване от скорпион в обувката

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

7-годишно дете почина, след като беше ужилено от скорпион в град Анхемби, край Сао Пауло, Бразилия. Малкият Луис Барбоса беше ухапан от животното в неделя и е починал във вторник. Скорпионът е бил в обувката на детето. Семейството е тръгвало на къмпинг от къщата си.

Първоначално не разбрали какво го е ужилило. Кракът му почнал да почервенява. В крайна сметка след търсене из къщата открили бразилския жълт скорпион. Смята се за най-опасният скорпион в Бразилия.

Момчето е откарано веднага с линейка и хоспитализирано в педиатричното интензивно отделение.

На следващия ден състоянието на момчето се подобрило, но получило няколко сърдечни атаки и починало.

Кметството обяви в социалните мрежи за смъртта на момчето. „Община Анхемби е изключително натъжена и изразява своята солидарност към семейството на Луис Мигел Фуртадо Барбоса и постановява официален траур за три дни“, информира общинската администрация.

Общинският съвет на населеното място също публикува съболезнователна бележка, изразяваща скръб за смъртта на момчето. „С дълбока тъга Градският съвет изразява скръбта си за смъртта на малкия Луис Мигел Фуртадо Барбоса. Нека Светият Дух Утешител утеши сърцата на вашите родители и семейство.”

Броят на смъртните случаи от ужилвания от скорпиони, съобщени от системата за обществено здравеопазване на страната, се е увеличил повече от два пъти за четири години, от 70 през 2013 г. на 184 през 2017 г., докато случаите на ужилвания от скорпиони са нараснали от 37 000 през 2007 г. на 126 000 през 2017 г.

Почина журналистът Йовка ЙовчеваДнес си отиде журналистът Йовка Йовчева, един от знаковите гласове на „Дарик радио“.  За смъртта ѝ с…Oct 28 2022vijti.com

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!