6 начина да спасите бебето си от болка без лекарства

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Рефлексологията е древното изкуство за потупване на точки по цялото тяло за облекчаване на болката, казва Shareably. Това е естествена алтернатива на хапчетата, която е подходяща за деца и особено за малки деца.

Ето 6 начина да помогнете на вашето бебе. Рефлексолозите казват, че преди да започнете масаж, е препоръчително да се отпуснете и да загреете крака с триене или топла вана.

1. Главоболие и зъбобол.
Бебетата често имат главоболие и зъбобол. Ако видите, че бебето страда, масажирайте върховете на пръстите на краката му! Този масаж може да се прави и насън.

2. Болка в носа.
Болката в носа е неприятна за възрастните, но за бебетата, които я изпитват за първи път, е истинска агония. За да облекчите болката, масажирайте основата на пръстите на краката си. Не натискайте твърде силно.

3. Гръден кош.
Ако бебето има проблеми в гърдите, респективно гръдния кош, масажирайте стъпалата точно под пръстите и над свода. масажирайте не много силно, с кръгови движения, за да облекчите задръстванията и да спасите бебето от кашлица.

4. Болка в стомаха (слънчевия сплит).
Когато бебето страда от лошо храносмилане, спазми и задържане на дъха, масажирайте средата на крака в самото начало на свода на стъпалото. Тази област е свързана със слънчевия сплит, нервния център между стомаха и белите дробове.

5. Болка в корема (нагоре и надолу).
При запек, киселини и лошо храносмилане, масажирайте зоната между средната и топката на стъпалото. Ако детето страда от болки от газове и подуване на червата, масажирайте между средата на стъпалото и петата.

6. Таз.
Понякога бебетата растат по-бързо в някои части на тялото, отколкото в други, и затова често имат болки в бедрата. За да разрешите този проблем, разтрийте петата си! Също така масажът на петите ще помогне при запек и лошо храносмилане.

Запомнете: рефлексотерапията е предназначена само за облекчаване на симптоматична болка. При сериозни нарушения трябва да се консултирате с лекар!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!